Aluminium kozijnen

','

'); } ?>

Aluminium kozijnen schilderen

Wanneer u uw aluminium kozijnen wilt gaan schilderen dan kunt u dat uiteraard uitbesteden aan een professionele schilder. Dit kan echter behoorlijk prijzig zijn, waardoor mensen er voor kunnen kiezen om hun aluminium kozijnen zelf te schilderen.

Wanneer u dit laat doen door een professionele schilder dan kunt u namelijk rekenen op een kostenplaatje van zo’n 30 tot 40 euro per vierkante meter. Een simpel rekensommetje maakt duidelijk dat de kosten snel op kunnen lopen.

Er is uiteraard ook een reden waarom het schilderen van aluminium kozijnen zo duur is. Iemand moet wel enige kennis van zaken hebben en weten wat hij doet. Het vergt een goede voorbereiding en het kan langer duren dan men denkt.

Het is gangbaar dat aluminium over het algemeen van te voren in de juiste kleur wordt geleverd. Voor de mensen die het dan toch zelf willen verven is dit uiteraard wel mogelijk, mits men zich aan de juiste volgende stappen houdt.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Waar moet u op letten wanneer u aluminium kozijnen schildert?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat aluminium vaak een extra beschermlaag heeft. Deze laag zit op het aluminium om corrosie, roest, tegen te gaan. Dat is over het algemeen natuurlijk heel prettig, maar voor de schilder betekent dit helaas behoorlijk wat schuurwerk. Deze laag dient er namelijk volledig afgeschuurd te worden. Dit kan met schuurpapier, maar het kan ook met beitsen of stralen.

De reden dat deze laag er afgeschuurd moet worden is dat de laag verf afstotend werkt.

Stap voor stap uw aluminium kozijnen schilderen

Dit is natuurlijk niet het enige waar u op moet letten. Het komende stuk legt u in verschillende stappen uit waar u aan moet denken en wat u precies moet doen.

1. De staat van het onderhoud bepalen

Kijkt u eerst hoe de staat van het onderhoud is. Als de verf niet meer goed hecht, afbladdert of blaasjes heeft dan is het nodig om de verf eraf te halen. Dat kan op verschillende manieren zoals met een föhn, verfafbrander of afbijtmiddel.

2. Schoonmaken van het aluminium

Zorgt u ervoor dat de aluminium kozijnen goed schoongemaakt zijn. Het is namelijk van belang dat deze vet- en stofvrij zijn. U kunt dit doen met behulp van een beetje ammonia en lauw water.

3. Schuren van het aluminium

U kunt nu het aluminium schuren. Nadat u deze in de vervolgstap in de grondverf heeft gezet en het vervolgens weer is opgedroogd kunt u wederom het aluminium schoonmaken en de grondverf wat opschuren.

4. Het aluminium in de grondverf zetten

Het is van belang om een tweecomponentenverf op basis van epoxy te gebruiken. Gebruikt u in ieder geval geen alkydhars primer op aluminium aangezien dit verzeept.

5. Verf nu uw aluminium kozijn

De laatste stap is uiteraard het verven van uw kozijn. Gebruikt hiervoor een ronde kwast. Werk van binnen naar buiten en vergeet ook niet om de boven-, onder- en zijkanten mee te verven. Breng minimaal twee verflagen aan.

vergelijk offertes kozijnen

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com