Aluminium kozijnen

','

'); } ?>

Aluminium kozijnen

Iedereen is bekend met de kozijnen van kunststof en hout, maar er zijn minder mensen bekend met aluminium kozijnen. Dat is opmerkelijk, aangezien aluminium kozijnen veel voordelen met zich meebrengen. Om u wat meer bekend te maken met de onbekende aluminium kozijnen, wordt er in dit artikel aandacht besteed aan de volgende vraagstukken:

  • Wat zijn aluminium kozijnen
  • De voordelen
  • De nadelen
  • Hoeveel kosten aluminium kozijnen
  • De soorten kleuren en uitvoeringen
  • Waar op letten bij de aanschaf
  • Onderhoud
Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Wat zijn aluminium kozijnen?

Aluminium is een metaalsoort. Deze metaalsoort wordt uit de grond gewonnen en doorgaat diverse productieprocessen alvorens het tot echt aluminium wordt. Dit aluminium wordt voor veel soorten producten gebruikt, waaronder de aluminium kozijnen. Deze kozijnen kenmerken zich door een gestroomlijnde, elegante en moderne uitstraling.

De voordelen van aluminium kozijnen

Vroeger werden de kozijnen van aluminium veel meer gebruikt dan vandaag de dag. De kunststof kozijnen hebben de plek ingenomen van de aluminium kozijnen. Toch bieden de aluminium kozijnen ook veel voordelen die zeker niet vergeten moeten worden.

1. Duurzaam

Aluminium kozijnen gaan ontzettend lang mee. Het sterke materiaal waarvan de kozijnen zijn gemaakt, slijt niet snel. Het roest niet, barst niet en rot ook niet. Bij beschadigingen aan het kozijn, kan het snel en eenvoudig gerepareerd worden.

Wanneer de aluminium kozijnen aan het einde van hun latijn zijn of worden vervangen door andere kozijnen, kan het materiaal aluminium gerecycled worden.

2. Onderhoudsarm

Kozijnen van aluminium zijn onderhoudsarm. Met een spons en lauw water kan u de kozijnen afdoen tijdens het ramen wassen. Hoewel er specifieke schoonmaakmiddelen zijn voor aluminium, is alleen water met een klein sopje voldoende. Aluminium is namelijk niet elektrostatisch en trekt daardoor geen vocht of vuil aan.

3. Thematische capaciteiten

Aluminium kozijnen houden ontzettend goed de warmte vast. Hierdoor bespaart u uiteindelijk op uw energierekening.

4. Geluidsisolerend

Kozijnen van aluminium weren geluid erg goed. Indien u een rumoerige en drukke buurt heeft, bieden deze aluminium kozijnen uitkomst.

5. Breed aanbod

Er is een breed aanbod aan soorten kozijnen te vinden. De kozijnen zijn namelijk in iedere kleur, stijl en vorm te vinden. Zo kunt u helemaal naar wens uw eigen kozijnen samenstellen.

6. Inbraakveilig

De kozijnen van dit ijzersterke materiaal maakt het voor inbrekers lastig om in te breken. Aluminium kan niet even kapot gemaakt worden, en dat biedt een hoop inbraakveilige voordelen met zich mee.

7. Mooie uitstraling

Kozijnen vervaardigt uit aluminium zijn elegant, glad en vormen een prachtige aanvulling op elke moderne inrichting.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!
aluminium kozijnen

De nadelen van aluminium kozijnen

Helaas brengen ook de aluminium kozijnen nadelen met zich mee.

Aanraking materiaal

Aluminium mag niet in aanraking komen met veel andere soorten materialen. Denk hierbij aan lood, cement, koper, kalk, hout en staal, met uitzondering van roestvrij staal. Deze materialen hebben een roestende functie en dit kan eventueel het aluminium beschadigen. Echter wordt dit probleem zoveel mogelijk verholpen doordat er een extra beschermlaag is aangebracht op het materiaal.

Grote onderhoudsbeurt

Eens in de zoveel jaar hebben de kozijnen een diep reinigende onderhoudsbeurt nodig. Dan moeten ze geconserveerd worden en goed schoongemaakt worden. Dit gaat zo ver dat de schroeven aangedraaid moeten worden en de sluitingen ervan voorzien moeten worden van een beetje smeer.

kozijnen van aluminium

Hoeveel kosten aluminium kozijnen

Een zoektocht naar nieuwe spullen begint vaak met het vergelijken van prijzen en kijken naar het huidige beschikbare budget. Aluminium is een materiaal dat zeer arbeidsintensief en redelijk duur is. Dit rekent zich door in de prijzen van de kozijnen. Houten en kunststof kozijnen zijn goedkoper dan de kozijnen van aluminium. De gemiddelde prijs van deze kozijnen liggen rond de €800 tot en met €950 per vierkante meter. Deze bedragen zijn inclusief het zetten van glas en de montage ervan. De prijzen van kunststof kozijnen en houten kozijnen variëren tussen de €700 en €950.

De soorten kleuren en uitvoeringen

Er is een heel pakket aan kleur waaruit u kunt kiezen. Een groot voordeel hierbij is dat u niet meer hoeft te verven. Daarnaast zijn de kozijnen in verschillende structuren te vinden. Zo heeft u de keuze uit houtstructuur, metallic structuren en lakanodisatie. Op deze manier heeft u keuze uit een variatie aan producten, van dof, naar glans en metaaltinten. Daarnaast zijn kozijnen in diverse uitvoeringen beschikbaar. Denk hierbij aan schuifpuien, daklichten, valramen, draaikiep ramen, vaste kozijnen en deuren.

kozijnen gids

Waar op letten bij de aanschaf van aluminium kozijnen

Er zijn verschillende aandachtspunten bij het kopen van aluminium kozijnen. U moet rekening houden met de profielen, isolatiewaarde, garantie en bijkomende gebruikte materialen in huis.

Profielen

Kwalitatief goede kozijnen worden voorzien van profielen met een koudebrug onderbreking. Dit soort profielen werken meer isolerend. Het vraagt een duurder prijskaartje, maar uiteindelijk verdient u het terug door een lagere energierekening.

Isolatiewaarde

Let altijd op de isolatiewaarde van de kozijnen. Hoe hoger deze uitvalt, hoe slechter het kozijn isoleert. Ga liever voor U-waarde 2. Dan weet u zeker dat u goed zit. Lager mag altijd natuurlijk.

Garantie

Vraag altijd naar de garantie bij de kozijnenaanbieder. Indien een aanbieder zeker is van een kwalitatief goed product, dan resulteert dat in een lang garantietermijn. Mocht de garantie laag uitvallen, dan is het de vraag of de producten wel van hoogwaardige kwaliteit zijn.

Geluidsisolerend

Hoewel de kozijnen van aluminium al ontzettend goed geluidsisolerend is, kan het verstandig zijn om te kijken naar de geluidsisolatie van de producten. Indien u langs een drukke weg woont of veel geluidsoverlast ervaart in de omgeving, dan is het verstandig om voor producten te kiezen die extreem goed geluidsisolerend zijn.

Onderhoud

De kozijnen van aluminium moeten twee tot vier keer per jaar schoongemaakt worden. Gebruik hiervoor lauw water, een sponsje en niet-bijtend schoonmaakmiddel. Elk half jaar dienen de kozijnen even aandachtig onderhouden worden bij de uitschuif onderdelen.

Wilt u nu zelf ook aluminium kozijnen? Vergelijk dan gelijk tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio en bespaar zo tot wel 40%!

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com