kunststof kozijnen

','

'); } ?>

Beste kunststof kozijnen

De beste kunststof kozijnen vinden en kopen is geen hele eenvoudige klus. Er gaan veel kunststof kozijnen de markt over en hoe weet u zeker dat u de juiste keuze maakt? Lees hier de tips voor het herkennen van de beste kunststof kozijnen.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Profielen en kozijnen

U moet bij de aanschaf van een kunststof kozijn goed letten op profielen en kozijnen. Een kozijn bestaat uit verschillende onderdelen. Deze losse onderdelen staan bekend als profielen. Er zijn kozijnleveranciers en deze hebben als taak om de profielen te monteren. Daardoor is de kwaliteit van een kozijn grotendeels afhankelijk van de soort profielen, maar ook van de monteerspullen en de deskundigheid van de fabrikant die de kozijnen in elkaar zet.

De beste kwaliteit profielen voor kozijnen

Kamers van profielen

Een profiel is hol van binnen. Deze holtes bepalen in hoeverre de kozijnen kou voorkomen en warmteverlies tegengaan. De beste kunststof kozijnen van goede kwaliteit profiel bevatten meer dan 5 kamers. Hoe meer kamers er zich bevinden in een profiel, hoe beter de isolatie van een kozijn is.

De U-waarde van de kozijnen

De U-waarde van de kozijnen gaan over de isolerende waarde van kozijnen. De U-waarde wordt weergegeven volgens de volgende onderdelen: W/(m².K). Deze waarde geeft de hoeveelheid warmte weer per vierkante meter, per seconde, per graad temperatuurverschil het kozijn doorlaat.

De isolatie van het kozijn is slechter wanneer de U-waarde hoog is. De U-waarde varieert tussen de 0,8 en 1,4. Een U-waarde van 1,4 is redelijk slecht en een U-waarde van 0,8 is juist weer goed.

beste kunststof kozijnen

Geluidsklasse van kunststof kozijnen

De geluidsisolatie van een kozijn is ook een belangrijk aspect voor de kwaliteit van een kozijn. Een kozijn die slecht geïsoleerd is, laat vaak veel geluid door. Indien u in een vrij rumoerige omgeving woont, kan u veel last ondervinden van geluidsoverlast.

Voor het goed inschatten van de geluidswering van een kozijn, kan u een kozijn indelen in diverse soorten klassen. De klassen van geluidsisolerende kozijnen lopen uiteen van 1 tot en met 6. Klasse 6 kozijnen weren geluid goed af en klasse 1 kozijnen isoleren geluid juist heel slecht. Let daarom bij de aanschaf van kunststofkozijnen er goed op welke klasse u uit kiest

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Het glas van de kunststofkozijnen

De profielen van kunststofkozijnen zijn niet als enige verantwoordelijk voor het goed isoleren van de ruimte. Welk glas gebruikt wordt voor de kozijnen is ook van grote invloed op in hoeverre een kozijn van kunststof warmte behoudt en kou weert. U heeft de keuze uit diverse soorten glas, waaronder isolerend dubbelglas, HR glas, HR+ glas of HR++ glas. Dit rijtje gaat van matig isolerend glas naar zeer goed isolerend glas.

Isolerend glas

Isolerend glas is dubbel glas. Er zitten twee glasplaten aan elkaar met daartussen een luchtlaag. Deze extra luchtlaag werkt isolerend. Glazen met dubbel glas hebben een U-waarde van 2,8 W/ m²K. Hiermee behoort isolerend glas tot de minst isolerende glazen.

HR glas

HR betekent hoog rendement. HR glas is ongeveer hetzelfde als isolerend glas. Alleen bij HR glas zit er een extra warmte isolerende laag op de glasplaten. Deze laag zorgt ervoor dat er minder warmte verloren wordt. Hierdoor wordt er een U-waarde van 1,6 W/m²K tot en ≤ 2,0 W/m²K bereikt en niet hoger.

HR+ glas

HR+ glas is net iets beter dan HR glas. Het grote verschil tussen deze twee glazen is dat HR+ glas een isolerende laag heeft die de warmte straalt naar buiten. Hierdoor is dit glas meer isolerend dan HR glas.

HR++ glas

HR++ glas is nóg beter dan HR+ glas. HR++ glas beschikt over een spouw die vol zit met edelgas in plaats van droge lucht.

Hierdoor is de U-waarde van dit glas lager dan 1,2 W/m²K.

welke kunststof kozijnen zijn het best

Hang- en sluitwerk

Ook het hang,- en sluitwerk is van invloed op de kwaliteit van kunststof kozijnen. Een goed werkend hang,- en sluitwerk genereert veiligheid van de woning. Hierbij is het heel belangrijk dat u kijkt naar het aantal sterren en het keurmerk van de desbetreffende kozijnen. Een goed hang,- en sluitwerk heeft het keurmerk SKG.

  • Slotwerk met SKG 1 ster: vertraging van 3 minuten bij inbraak.
  • Slotwerk met SKG 2 sterren: vertraging van 5 minuten bij inbraak.
  • Slotwerk met SKG 3 sterren: vertraging van 10 minuten bij inbraak.

Merken en keurmerken met kwalitatief goede kunststofkozijnen

Grote merken van kozijn verwerkers zijn Belisol, Lieftink, Aarnink, NEDKO, Driessens en Ploeg. Niet alleen het merk is van invloed op de kwaliteit van een kunststofkozijn, maar ook het keurmerk. De volgende keurmerken zijn een goede indicatie voor de kwaliteit van een kunststof kozijn:

  • KOMO: kwaliteitsverklaring
  • SKG: kwaliteit van hang,- en sluitwerk
  • PKVW: Politie Keurmerk Veilig Wonen
  • VGK: strenge kwaliteitscontrole
  • BouwGarant: certificaat voor bouwbedrijven

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com