kozijnen

','

'); } ?>

Binnendeurkozijnen

Bij het horen van het woord kozijnen is de kans groot dat u automatisch denkt aan ramen. Nochtans beslaat de term kozijnen meer dan enkel uw ramen: ook deuren zijn immers voorzien van kozijnen die op tijd en stond aan vervanging toe kunnen zijn. Hebt u geen idee wat een binnendeurkozijn is? Simpel: het frame waarin de deur wordt opgehangen.

Het spreekt voor zich dat dit dan ook een onmisbaar onderdeel is van iedere deur. Het kozijn zorgt overigens niet alleen voor voldoende ondersteuning maar ook voor de nodige isolatie.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Het binnendeurkozijn

Bij een binnendeurkozijn zal de grote keuze uiteraard de stijl van het kozijn zijn. In een ideale situatie is deze volledig afgestemd op het interieur dat u al bij elkaar hebt gesprokkeld.

Bent u een echte fan van moderne, strakke lijnen? Durf dan gerust eens te experimenteren met glaspartijen en aluminium.

Is een echte landelijke, gemoedelijke stijl iets voor u? Dan is een traditionele houten deur op zijn plaats.

Die keuzevrijheid is ook wat binnendeurkozijnen zo leuk maken: u kunt kiezen uit alle materialen. Iets dat bij een buitendeurkozijn onmogelijk is om de simpele reden dat deze bestand hoort te zijn tegen alle weersomstandigheden.

Enkele te maken keuzes..

Het lijkt misschien niet zo maar de keuze van een deurkozijn is niet zo gemakkelijk als u zou denken. Er zijn tal van keuzes betreffende uw binnendeurkozijn te maken waar u vast en zeker nog nooit stil heeft bij gestaan. We zetten ze even op een rijtje:

Een opdekdeur of een stompe deur?

Ongetwijfeld één van de eerste vragen die u voor de kiezen krijgt bij het zoeken naar een binnendeurkozijn is of u een stompe deur of een opdekdeur wenst.

Maak u maar geen zorgen als u het nu hoort donderen in Keulen: het is heus niet zo ingewikkeld. In essentie komt het hierop neer: bij een stompe deur valt de deur volledig in het kozijn. Een opdekdeur valt slechts gedeeltelijk in het kozijn: een deel van de deur steekt dus uit het kozijn. Wat is het voordeel van een opdekdeur? Deze laat minder tocht door en is qua plaatsing iets gemakkelijker. Wat is het nadeel? Niet iedereen vindt ze even knap en ze zijn ook gemakkelijker te forceren.

binnendeurkozijn

Het binnendeurkozijn: de materialen

We zeiden het al: het grote voordeel aan binnendeurkozijnen is dat u een enorme keuzevrijheid hebt qua materialen. Om er slechts enkele op te noemen: kunststof, zachthout, hardhout, aluminium en staal.

Deze zijn de vaakst voorkomende materialen en komen elk met hun eigen levensduur, voordelen en nadelen. In de regel vragen de houten binnendeurkozijnen iets meer onderhoud maar vallen deze dan ook weer wel gemakkelijker aan te passen van kleur bijvoorbeeld.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Boven- of zijlicht

Een keuze die meestal gemaakt moet worden bij buitendeurkozijnen maar vast en zeker ook gemaakt kan worden voor binnendeurkozijnen: boven- of zijlicht? Als u houdt van een lichte kamer met lekker veel lichtinval kunt u kiezen voor een kozijn dat gevuld is met glas aan de boven- of zijkanten.

En nog meer keuzes…

Wenst u een echte chique uitstraling in uw woning te bekomen? Dan is een mogelijke keuze die u kunt maken die voor architraven bij de binnendeurkozijnen. Architraven zijn lijsten die gezet zijn rond het kozijn: een beetje als een schilderij.

Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor akoestische tochtafdichting. Met akoestische tochtafdichting, dat geplaatst wordt in de sponning van binnendeurkozijnen, kunt u een deur dichtdoen zonder dat dit veel lawaai maakt: het tochtkader vangt de klap immers op.

binnendeurkozijn kopen

Een correcte plaatsing

De deuren in uw huis worden naar alle waarschijnlijkheid meerdere keren per dag open en dicht gedaan. Het spreekt dan ook voor zich dat een correcte plaatsing van uw binnendeurkozijnen van groot belang is. Deze niet correct plaatsen zal immers klemmen tot gevolg hebben. Laat dan ook bij voorkeur, tenzij u een echte vakman bent, uw deurkozijnen door een vakman plaatsen.

De kostprijs

De kostprijs van binnendeurkozijnen hangt vanzelfsprekend van heel wat factoren af. In de eerste plaats van het materiaal dat u gekozen hebt voor het kozijn. Houten deurkozijnen zijn in de regel wat goedkoper dan hun stalen en aluminium varianten. De goedkoopste deurkozijnen? Dat zijn kunststof deurkozijnen.

Daarnaast wordt de hoofdrol in de bepaling van de prijs gespeeld door de afmetingen van de deurkozijnen. Het spreekt voor zich dat een dubbele deur duurder uit zal vallen dan een enkel exemplaar. De goedkoopste kozijnen hebt u al voor goed 200 euro maar houdt u best rekening voor kwalitatief werk en kwalitatieve kozijnen met een prijskaartje van goed 1500 euro.

Binnendeurkozijnen zijn dus een flinke investering. Eén van de dingen die in ieder geval kunt doen, is om verschillende offertes op te vragen van kozijneninstallateurs in uw eigen regio.

Druk op de button hieronder om gratis tot wel 6 offertes op te vragen!

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com