kunststof kozijnen

','

'); } ?>

Geld besparen met nieuwe kozijnen

Nieuwe kozijnen kunnen bijdragen aan een mooiere uitstraling van uw huis of meer functionaliteit in de vorm van bijvoorbeeld een klapraam. Een ander belangrijk voordeel van een goed kozijn is de isolerende functie. In combinatie met dubbelglas kunt u hiermee de isolatie van uw huis aanzienlijk vergoten. Hierdoor kunt u besparen op uw stookkosten wat jaarlijks toch al snel kan oplopen tot zo’n € 250,- voor een gemiddelde woning. Voor oude huizen geldt dit natuurlijk nog sterker. Deze hebben vaak houten kozijnen die niet meer in de beste staat zijn waardoor er tochtkieren ontstaan. In dit geval is het vervangen van kozijnen zeer aantrekkelijk, want met de besparing verdient u de investering vanzelf terug.

Verlagen van de verzekeringspremie

Waar u misschien nog niet bij stil had gestaan is dat kozijnen een invloed uitoefenen op hetgeen u betaalt voor uw verzekering. Als u nieuwe kozijnen uitzoekt, let er dan op dat deze voldoen aan de eisen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Bij veel verzekeringsmaatschappijen heeft dit namelijk invloed op de premie die u betaalt. Goede kozijnen die bijdragen aan de beveiliging zijn niet alleen prettig voor uzelf, maar ook  voor de verzekeringmaatschappij omdat de kans daalt dat zij schade moeten vergoeden. Daarom betaalt u dan minder en dat verschil kan oplopen tot wel 20%.

Verminderen van het onderhoud

Houten kozijnen vragen relatief gezien veel onderhoud. Dit type kozijnen is namelijk gevoeliger voor schade van buitenaf door onder andere vocht en verschil in temperaturen. Het is daarom belangrijk om er voor te zorgen dat de lak op de kozijnen te allen tijde in orde is om de eventuele schade voor te zijn. Dit betekent dat u om de zoveel tijd de kozijnen opnieuw moet laten schilderen. Als u kiest voor aluminium of kunststof kozijnen is dit niet nodig en bespaart u op deze onderhoudskosten.

Vergelijk prijzen en kies de beste deal

De zoektocht naar kozijnen kan veel tijd kosten en het is niet altijd gemakkelijk om erachter te komen wat u bij iedere leverancier kwijt bent aan kosten. Om u op weg te helpen kunt u via onderstaande afbeelding uw gegevens achterlaten waarna bedrijven uit uw regio u een offerte opsturen. Zo heeft u direct een overzicht van de kosten en kunt u bovendien veel geld besparen door de beste deal uit te kiezen!

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com