kozijnen

','

'); } ?>

Goedkope kozijnen

Of u nu uw kozijnen wilt laten plaatsen of liever beroep doet op een specialist voor de montage van nieuwe kozijnen, de zoektocht naar kwalitatieve en toch goedkope kozijnen is er één die het naderhand meer dan waard zal zijn.

De keuze van uw kozijnen hangt van heel wat factoren af, en enkele handige tips om die zoektocht gemakkelijker te maken zijn dan ook op hun plaats. Zo bent u zeker van een kwalitatief product dat toch goedkoop is.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Het voordeligste materiaal kiezen voor uw kozijnen

Het materiaal waaruit uw kozijnen vervaardigd zijn bepaalt grotendeels hun kwaliteiten en speciale eigenschappen. De meest verkochte materiaalsoorten zijn hout, aluminium en kunststof, en de prijs ervan wordt berekend per vierkante meter.

Kunststof kozijnen kosten ongeveer 700-800 euro per vierkante meter, houten kozijnen zijn iets duurder aan 750-900 euro per vierkante meter, en aluminium kozijnen zijn het duurst, met 800-950 euro per vierkante meter. In deze prijs zitten montage, glas en btw altijd inbegrepen.

Kunststof kozijnen zijn dus duidelijk het goedkoopst, en bieden ook wat extra voordelen: zo is ook het onderhoud van de kozijnen goedkoper, zorgen ze voor een goede isolatie en gaan ze minstens 50 jaar mee – de ideale oplossing dus als u op zoek bent naar een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Zelf uw kozijnen plaatsen

Als u niet bang bent om zelf de handen uit de mouwen te steken en wel het één en ander weet over klussen en kozijnen plaatsen, dan is de goedkoopste manier nog altijd zelf uw kozijnen plaatsen. U moet misschien wel eventueel materiaal zelf kopen, maar u bespaart wel heel wat op montagekosten.

Natuurlijk is beroep doen op een specialist wel de beste manier om eventuele fouten bij de montage te vermijden en het plaatsen van de kozijnen efficiënter en professioneler te laten verlopen.

goedkope kozijnen

Denk ook aan de kosten op lange termijn

Naast gewoon de aankoopprijs van kozijnen, zijn ook de bijkomende kosten op lange termijn iets waar u best rekening mee houdt. Goed isolerende kozijnen aankopen en meteen ook het oude glas vervangen door goed isolerend glas zijn de beste manieren om uiteindelijk veel geld te besparen. Zo zorgt een goede isolatie door kwalitatieve kozijnen voor een besparing van wel 280 euro per jaar.

Ook de onderhoudskosten van de gekozen kozijnen spelen een niet te onderschatten rol: houten kozijnen vragen heel wat meer onderhoud dan aluminium of kunststof kozijnen, waardoor de kosten natuurlijk kunnen oplopen op lange termijn.

Een grote bestelling plaatsen voor goedkope kozijnen

Als u heel wat geld wil besparen bij het aankopen van kozijnen, bestelt u er best een aantal in één keer. Dit is bijvoorbeeld handig als er meerdere kozijnen aan vervanging toe zijn in uw huis.

Veel specialisten geven korting als u meerdere exemplaren in één keer laat plaatsen, en daarbij worden in dat geval de kosten voor de huur van een steiger beperkt. Zelfs de voorrijkosten kunnen gedrukt worden als u meerdere kozijnen in één keer laat plaatsen.

Om daarbovenop nog méér te besparen kunt u vragen aan mensen in de buurt of zij nood hebben aan nieuwe kozijnen: hoe groter de bestellingen van nieuwe kozijnen, hoe groter de kans dat u kunt genieten van een korting!

kozijnen goedkoop

Het voordeel van onderhandelen over de prijs van kozijnen

Een eenvoudige manier om heel wat geld te besparen bij het plaatsen van nieuwe kozijnen is onderhandelen over de prijs: soms is een beetje lef genoeg om een lagere prijs te verkrijgen, en aanbieders zijn vaak geneigd u een voordeel of een extraatje te bieden als u hiernaar vraagt.

Zoeken naar de verschillende offertes van aanbieders is daarbij ook een goede manier om een overzicht te krijgen van de gemiddelde prijzen: u kunt dan de goedkoopste eruit kiezen, over de prijs onderhandelen en zo heel wat geld besparen.

Gebruik maken van subsidies bij het plaatsen van kozijnen

Als u optimaal isolerende kozijnen laat plaatsen, kan u hiervoor subsidies aanvragen. Het is in dat geval immers een energiebesparende aankoop waardoor heel uw woning zuiniger wordt, iets waar in sommige gevallen een financiële ondersteuning voor gegeven wordt.

Het uitreiken van subsidies verschilt van gemeente tot gemeente en kan u in veel gevallen heel wat financieel voordeel opleveren.

Prijzen van verschillende kozijnen vergelijken

De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is een efficiënte manier om snel goedkoop kozijnen aan te schaffen. Vaak biedt men precies dezelfde producten aan, maar kunnen de prijzen tot wel 40% verschillen: een vergelijking is dus een kleine moeite die heel wat voordelen met zich meebrengt.

Klik op de button hieronder en vergelijk tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

vergelijk offertes kozijnen

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com