kunststof kozijnen

','

'); } ?>

Goedkope kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn in de meeste gevallen de goedkoopste kozijnen. Als het koud wordt of als het snikheet is, staan ramen en kozijnen in de belangstelling. Of omdat ze de kou buiten houden, of om het huis koel te houden. Zonder kozijnen is een huis niet denkbaar. Zij zorgen voor het licht dat binnen stroomt, de kou die buiten blijft en het gevoel van gezelligheid als de regen ertegen tikt.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Kozijnen vervangen

Bent u toe aan het vervangen van een of meerdere kozijnen? Ga dan eens rustig zitten en bespreek wat u het liefst zou willen, wat dat kost en hoe u de kosten kunt verlagen. Dat laatste kan door zelf de kozijnen te plaatsen of door meerdere offertes te vergelijken. Dat kan ook door andere kozijnen te kiezen.

Stel u kiest voor het hele huis draai/kiep kozijnen, dan kunt u bepalen waar dat wel en waar niet noodzakelijk is. Dat verlaagt de totaalprijs direct. Dit is tevens het juiste moment om op plekken waar de lichtinval gering is, te kiezen voor grotere ramen.

Kosten

Vaak zijn de kosten bepalend bij de keuze. De vraag is dan ook hoe u goedkope kunststof kozijnen kunt laten plaatsen die toch volledig aan alle wensen voldoen.

De voordelen van kunststof kozijnen is dat ze duurzaam zijn, want ze gaan decennia mee. Ze hebben geen onderhoud nodig, zijn makkelijk schoon te houden en zijn goedkoop. Wat telt bij goedkope kunststof kozijnen is het glasdeel. Uiteraard zal dat dubbel glas zijn, maar u kunt ook kiezen voor extra isolerend glas.

Uw overweging kan zijn dat dat glas meer warmte binnen houdt of omdat u aan een drukke straat woont en meer geluid buiten wilt houden. Het glas waar u voor kiest, bepaalt de eindprijs.

goedkope kunststof kozijnen

Besparing energie door kozijnen

Laat u de kozijnen plaatsen? Vraag dan op meer dan één plek een offerte. Zo kunt u de eindprijs vergelijken, maar wat veel belangrijker is, u kunt de te verrichten werkzaamheden vergelijken. Stel u koopt goedkope kunststof kozijnen, maar de plaatsing is duur, dan wordt het toch een dure zaak.

Er zijn meerdere mogelijkheden om goedkope kunststof kozijnen aan te schaffen. Dat kan bijvoorbeeld in etappes. U laat ieder jaar een deel van de kozijnen vernieuwen. Of u pakt het hele huis in een keer aan. Waar moet u in ieder geval op letten?

1. Waar u welk kozijn wilt hebben?
*Moet het raam open kunnen of niet?
*Voldoet een ventilatiestrip aan de bovenkant?
*Moet het kiepen en draaien of voldoet een van de twee?
*Hoe kan het goed beveiligd worden tegen inbraak?
2. Worden de nieuwe kozijnen even groot als de bestaande? Of groter?
3. Welke glasdikte kiest u?
4. Hoeveel is de besparing op gas en hoelang duurt het voordat we het verschil in prijs terugverdiend hebben?
5. Worden de kozijnen voorzien van een rolluik, horren of allebei?
6. Worden het schuifdeuren of gewone deuren?

kunststof kozijnen goedkoop

Koopje

De aanschaf van nieuwe kozijnen is een forse investering. Wie voor een koopje gaat, kan daar achteraf spijt van hebben. Ook goedkope kunststof kozijnen moeten aan allerlei eisen voldoen, zodat u een optimaal gebruik heeft. Kijk daarnaast ook naar de garantie op zowel de kozijnen zelf als het plaatsen.

Voorkom nieuwe kosten. Een koopje bestaat niet. Gaat u een huis bouwen, kan dat eventueel anders zijn. U kunt dan kijken of er winkeldochters zijn, die tegen een flinke korting verkrijgbaar zijn. Waar u ook voor kiest, vraag altijd naar het keurmerk. Dat is extra belangrijk wanneer het om de duurzaamheid gaat.

Voordelen

Goedkope kunststof kozijnen hebben een heel wat voordelen. U kunt ze schoonmaken met een sopje en een doekje. U hoeft ze niet te verven, zoals dat bij houten kozijnen wel het geval is. Ze zijn dus onderhoudsvrij. Ze gaan tientallen jaren mee en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.

Een voordeel dat vaak niet genoemd wordt, is dat een huis voorzien van kunststof kozijnen in waarde stijgt. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat zichtbaar is dat u zorg draagt voor goed onderhoud.

Een eventueel energielabel zal na de plaatsen een betere Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) laten zien, ofwel aantonen dat het energieverbruik lager ligt dan voordien.

Kiest u voor goedkope kunststof kozijnen? Dan kunt u nog steeds voor kwaliteit kiezen, want kunststof kozijnen zijn goedkoper dan kozijnen van hout of aluminium. Dat verschil kan oplopen tot meer dan 15%. Daar komen de niet aanwezige onderhoudskosten en de lange levensduur (tot zo’n 50 jaar) bij. Dat maakt kunststof kozijnen op zich dus al goedkoop en daarmee een goede koop.

Overtuigd van de voordelen van kunststof kozijnen? Klik dan op button hieronder en vergelijk tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw regio!

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com