hardhouten kozijnen

','

'); } ?>

Hardhouten kozijnen

Hardhouten kozijnen zijn een prachtige toevoeging aan uw woning. Overweegt u om nieuwe kozijnen te nemen, maar heeft u zelf weinig inzicht hierin? Bij Kozijnengids.com vindt u alle informatie die u zoekt omtrent hardhouten kozijnen. Tevens krijgt u een indicatie van de prijzen van houten kozijnen. Lees snel verder om meer te weten over hardhouten kozijnen.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Duurzaamheidsklasse bepaald kwaliteit hout

Natuurlijk is het van groot belang dat de kwaliteit van hardhouten kozijnen goed moet zijn wanneer u hiervoor kiest. De duurzaamheidsklasse van het hout kan u hierbij helpen en geeft meer informatie over de verwachte levensduur.

Wanneer het hardhout van een goede kwaliteit is, dan resulteert dit in een duurzaam en functioneel eindproduct. Kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke factoren bij het aanschaffen van nieuwe hardhouten kozijnen.

Prijs per aanbieder van hout verschilt behoorlijk

Naast kwaliteit is de prijs van nieuwe hardhouten kozijnen ook van belang. De prijs hangt af van meerdere factoren.

De houtsoort, montagekosten en het type glas dat u kiest spelen hierin een voorname rol.

U zal er rekening moeten houden dat u als bijvoorbeeld 4 ramen van 90 cm breed en 120 cm hoog wil laten vervangen dat de kosten ongeveer tussen de 3.000 en 4.000 euro liggen. Het is slechts een indicatie omdat veel factoren een rol spelen bij het vervangen van hardhouten kozijnen. Vaak is het mogelijk om een offerte op te vragen zodat u een inzicht krijgt in de kosten.

Vergelijk aanbieders met elkaar, want de prijzen onderling verschillen vaak behoorlijk. Door aanbieders met elkaar te vergelijken kunt u direct zien waar u het voordeligste uit bent.

hardhouten kozijnen

Hardhouten kozijnen hebben een lange levensduur

Als u nieuwe houten kozijnen wil, dan heeft u de keuze om te kiezen voor hardhout of zachthout. De keuze voor het soort hout is geheel afhankelijk van uw wensen en behoeften.

Voor kozijnen aan de buitenkant zijn hardhouten kozijnen de beste keuze. Deze kozijnen zijn zeer sterk en hebben een lange levensduur van 40 tot 75 jaar. Tevens zijn ze bestand tegen alle type weersinvloeden. Enkele voorbeelden van hardhouten kozijnen zijn Afzelia, Merbau en Meranti.

Kiest u ervoor om de binnendeurkozijnen te vervangen, dan zijn zachthouten kozijnen een prima optie. Dit soort type kozijnen zijn vaak goedkoper in aanschaf, maar gaan wel minder lang mee. Met 25 jaar levensduur is dat fors minder dan hardhouten kozijnen. Enkele voorbeelden van zachthouten kozijnen zijn Grenen, Vuren en Lariks.

Bespaar op uw energierekening met goede isolatie

Een goed geïsoleerde woning is erg belangrijk. Het zorgt voor meer wooncomfort en is milieuvriendelijker. Daarnaast bespaard u enorm op uw energiekosten. Als u kiest voor nieuwe hardhouten kozijnen dan mag het beste isolatieglas ook niet ontbreken.

Standaard worden de meeste houten kozijnen tegenwoordig met HR++ glas geleverd. Goed isolerend glas van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Bij het zetten van nieuwe kozijnen behoort ook een nieuw raam. Ook hier heeft u meerdere keuzes. U kunt kiezen voor een vast raam, wat meestal ook de meest voordeligste optie is. Daarnaast kunt u een keuze maken voor een valraam of een draai-kiepraam.

kozijnen hardhout

Onderhoudskosten meenemen in berekening

Bij het aanschaffen van hardhouten kozijnen is het verstandig om ook op lange termijn te kijken. Kozijnen mogen dan niet zo duur zijn in aanschaf, maar vragen met enige regelmaat om onderhoud. Het onderhoud wat betreft schilderwerk heeft dan ook zeker invloed op de prijzen van houten kozijnen. U betaald gemiddeld al gauw 19 euro per vierkante meter kozijn aan onderhoud.

Onderhoudskosten voor kunststof kozijnen en aluminium kozijnen liggen een stuk lager. Onderhoudskosten moet u zeker dan ook meenemen bij het aanschaffen van houten kozijnen.

Wanneer u de houten kozijnen te prijzig vindt, dan zijn kunststofkozijnen een uitstekend alternatief. Tegenwoordig heeft u al de mogelijkheid om kunststofkozijnen met houtnerf te kopen. Dat geeft alsnog een authentieke uitstraling van houten kozijnen terwijl u er minder voor betaald.

Vraag altijd een offerte aan wanneer u van plan bent om kozijnen aan te schaffen. De prijzen per aanbieder verschillen namelijk enorm. Met het vergelijken kunt u, uw voordeel er mee doen om zo de goedkoopste prijzen voor uw houten kozijnen te krijgen.

Schakel een erkend bedrijf of vakman in

Wanneer u zelf weinig kennis en kunde heeft van kozijnen is het verstandig om deze klus uit te besteden aan een ervaren vakman. Het monteren en plaatsen van hardhouten of zachthouten kozijnen is een nauwkeurig precisiewerk. Door dit te laten doen door een ervaren vakman of professioneel bedrijf voorkomt u kans op schade aan uw woning. De prijzen voor het monteren van kozijnen verschillen en zijn afhankelijk de raamsoort en de aanbieder.

Om de aanbieders te vergelijk kunt u op de button hieronder klikken. U kunt dan tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio vergelijken!

vergelijk offertes kozijnen

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com