houten kozijnen

','

'); } ?>

Houten kozijnen prijzen

Als u binnenkort gaat verhuizen of een nieuwe woning laat bouwen, is het verstandig om na te denken over de raamsoort die u wilt aanschaffen met daarbij de bijbehorende passende kozijnen.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Houten kozijnen

Wat de kozijnen betreft zijn er verschillende opties. U kunt kiezen uit kunststof kozijnen en aluminium kozijnen, maar ook houten kozijnen zijn vrij populair, omdat deze goedkoper zijn in aanschaf dan de aluminium versie. Bovendien zijn ze klimaatbestendig, veelzijdig, milieuvriendelijk en hebben ze een isolerende werking. Als u graag een warme, karakteristieke uitstraling in uw woning wilt creëren, kunt u dus het beste kiezen voor houten kozijnen.

De prijzen voor het monteren van houten kozijnen kunnen enorm verschillen. Vraag daarom bij verscheidene aanbieders offertes op, zodat u de prijzen met elkaar kunt vergelijken. Dit zou u zomaar 100 euro kunnen schelen in de kosten.

Let er wel goed op of de aanbieder van de kozijnen vakbekwaam personeel heeft. Bij het installeren van houten kozijnen moet namelijk ontzettend secuur worden gewerkt en fouten wilt u natuurlijk het liefst voorkomen. Goedkoop kan soms ook duurkoop zijn.

Door het uitbesteden van de installatie van houten kozijnen aan een vakman,weet u in ieder geval zeker dat er geen schade aan uw woning wordt toegebracht en dat u de kozijnen niet na een jaar of vijf alweer moet vervangen.

Het is echter wel zo dat houten kozijnen iets meer onderhoud vergen dan bijvoorbeeld aluminium kozijnen. Houten kozijnen moeten namelijk binnen een periode van dertig jaar een aantal keer opnieuw worden geschilderd. De onderhoudskosten voor houten kozijnen bedragen binnen deze dertig jaar ongeveer 600 euro. Dit komt neer op ongeveer 19 euro per m2 per jaar.

houten kozijnen prijzen

Hardhouten en zachthouten kozijnen

Over het algemeen worden hardhouten kozijnen gebruikt voor de buitenkant van een woning, terwijl zachthouten kozijnen vaker worden gebruikt voor de binnenkant van een woning. Zachthouten kozijnen zijn in principe rond de 20 tot 50 euro goedkoper om aan te schaffen dan de hardhouten versie, omdat deze een stuk minder lang meegaan.

U kunt dan denken aan een looptijd van maximaal 25 jaar, terwijl hardhouten kozijnen wel 75 jaar mee kunnen gaan. Reden hiervoor is dat hardhout ontzettend sterk is en bestand is tegen barre weersomstandigheden.

Kosten van montage van houten kozijnen

De kosten voor de aanschaf van het materiaal en het laten monteren van de ramen zullen niet veel van elkaar verschillen. Als u bijvoorbeeld voor 1000 euro aan hardhouten kozijnen besteld, zullen de montagekosten ook rond de 1000 euro liggen. Houd er wel rekening mee dat de kosten ook per raamsoort zullen verschillen. Het is natuurlijk makkelijker om een kozijn te monteren bij een vaststaand raam, dan bij bijvoorbeeld een valraam of een draairaam. Bij die laatste liggen de kosten voor montage dan ook 20% hoger.

Wanneer u echter kiest voor een raam van HR++ glas dat zorgt voor een goede isolatie, bespaart u het extra bedrag voor de montage bij een draairaam weer op de stookkosten. Deze kosten kunt u dus tegen elkaar wegstrepen.

prijzen van houten kozijnen

Prijzen van houten kozijnen inclusief glas

De kosten van een houten kozijn inclusief HR++ glas van bijvoorbeeld 60 x 60 cm, zullen bij een vast raam neerkomen op ongeveer 175 euro. Bij een kiepraam komt dit neer op zo’n 280 tot 300 euro. Houten kozijnen die worden aangebracht op een oppervlakte van 1 m2 kosten inclusief montage en het zetten van HR++ glas 750 tot 900 euro.

Bij het berekenen van de prijzen bij aanschaf en montage van de houten kozijnen, moet u ook rekening houden met aanvullende kosten als voorrijkosten, montagemateriaal en afvoerkosten. De meeste aanbieders declareren de voorrijkosten met een prijs van 0,19 cent per kilometer. Als u kiest voor een kozijnenzetter in de regio waar u gaat wonen, houd u de afstand tussen aanbieder en uw woning klein en bent u dus een stuk goedkoper uit.

Voor montagemateriaal dat de aanbieder meeneemt kunt u denken aan een bedrag van 5 tot 10 euro per dag. Soms zijn deze kosten al bij de montagekosten inbegrepen. Kijk dus goed naar de voorwaarden in uw offerte. Afvoerkosten zijn alleen gebruikelijk als oude ramen en/of kozijnen vervangen moeten worden. Deze kosten zijn bij elke aanbieder verschillend.

Tot slot willen wij u aanraden om rustig de tijd te nemen voor het maken van een weloverwogen beslissing wat uw nieuwe kozijnen betreft. Als u haast hebt, kan de aanbieder zomaar een hoger bedrag rekenen, omdat u dan geneigd bent sneller op een aanbod in te gaan.

Om dat eenvoudig te voorkomen kan u door op de button hieronder te klikken tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw regio vergelijken!

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com