houten kozijnen

','

'); } ?>

Houten kozijnen vervangen

Houten kozijnen hebben een gemiddelde levensduur van 45 tot 75 jaar (hardhouten kozijnen voor buiten) of 15 tot 25 jaar (zachthouten kozijnen voor binnen). Zeker als uw kozijnen aan de buitenlucht blootgesteld worden, kunnen de kozijnen door de jaren heen verslijten. Zit u aan het einde van de levensduur van de kozijnen, dan kan het tijd zijn om de houten kozijnen te vervangen.

Op deze pagina leest u meer over het vervangen van uw houten kozijnen. Zo leest u niet alleen wanneer dit nodig is, maar ook wat u ongeveer moet betalen voor het volledig vervangen van uw houten kozijnen.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Houten kozijnen vervangen: wanneer is het nodig?

Het vervangen van uw houten kozijnen is een goede investering als de kozijnen aan het einde van de levensduur zitten en beschadigingen bevatten. Heeft u uw hardhouten kozijnen bijvoorbeeld 65 jaar en ziet u dat de kozijnen flink beschadigd zijn? Dan heeft het niet veel nut meer om de kozijnen te repareren.

Met een reparatie kunt u de levensduur van de kozijnen nog enkele jaren verlengen, maar u moet de oude kozijnen over enkele jaren toch helemaal vervangen. Beschadigde kozijnen die al tegen het einde van de levensduur aan zitten, kunt u dan ook beter laten vervangen. Dit is een grotere investering dan het repareren van de kozijnen, maar uiteindelijk bespaart u wel geld als u de kozijnen direct laat vervangen.

Laat u de kozijnen eerst repareren en vervolgens enkele jaren later vervangen, dan geeft u onnodig veel geld uit.

houten kozijnen vervangen

Wat zijn de kosten van houten kozijnen vervangen?

De kosten die u moet betalen voor het vervangen van uw houten kozijnen, zijn afhankelijk van diverse factoren. De belangrijkste factoren die de kosten van deze investering bepalen, zijn de volgende:

  • Het aantal te vervangen kozijnen, ook wel uitgedrukt in het totale oppervlak van de kozijnen.
  • Het glas dat u in de kozijnen wil laten zetten.
  • Het hout waar de kozijnen van gemaakt moeten worden.
  • De partij die uw kozijnen komt vervangen (en de tarieven van deze partij).

Om u een duidelijk beeld te geven van de kosten van houten kozijnen vervangen, geven wij u graag een richtprijs voor deze klus. Per vierkante meter bent u gemiddeld 750 tot 900 euro kwijt voor nieuwe houten kozijnen.

Met deze investering krijgt u hardhouten kozijnen (ook geschikt voor buiten), met HR++ glas en een montage door een gespecialiseerde partij.

Geld besparen op houten kozijnen vervangen

U kunt veel geld besparen op de kosten van houten kozijnen vervangen door een goede én goedkope aanbieder van houten kozijnen te zoeken. De gemakkelijkste manier om dit te doen, is door offertes aan te vragen bij verschillende aanbieders van houten kozijnen.

De kosten op deze offertes vergelijkt u met elkaar, zodat u de beste en de goedkoopste aanbieder kunt vinden. Met deze aanbieder gaat u in zee om uw houten kozijnen te laten vervangen, zodat u zo min mogelijk geld kwijt bent voor deze klus.

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com