Accountants voor particulieren

Weet u op welke toeslag u jaarlijks recht heeft en waar uw geld precies naartoe gaat? Een accountant kan deze vragen snel en eenvoudig voor u beantwoorden. Hieronder vindt u een overzicht van de werkzaamheden die accountants voor u kunnen verrichten.

Aangifte inkomstenbelasting

In Nederland zijn we allemaal verplicht jaarlijks onze belastingaangifte te doen bij de Belastingdienst. Omdat hier veel ingewikkelde regels aan verbonden zijn, die ook nog eens jaarlijks kunnen veranderen, vinden veel mensen dit een lastige taak. Als particulier kunt u uw belastingaangifte uitbesteden aan een accountant. Accountants zijn exact op de hoogte van de meest actuele wet- en regelgeving. Zo kunnen ze er voor zorgen dat een aangifte zo voordelig mogelijk voor u uitpakt.

Toeslagen aanvragen

Wist u dat de overheid vier toeslagen opgesteld heeft die een aanzienlijke bijdrage aan uw huishouden kunnen leveren? Deze toeslagen zijn;

  • Zorgtoeslag
  • Kinderbijslag
  • Huurtoeslag
  • Kinderopvangtoeslag

Wilt u weten waar u recht op heeft en hoeveel dat per jaar is? Accountants kunnen dit voor u uitzoeken en ook nog eens de toeslagen aanvragen. Zo profiteert u maximaal van de fiscale voordelen!

Overzicht van uw financiën

Als u het lastig vindt bij te houden waar uw geld naartoe gaat, maar hier wel maandelijks een overzicht van wilt, kunt u ook een accountants raadplegen. Aan de hand van uw in- en uitgavenpatroon krijgt u een duidelijk financieel overzicht. Zo kunnen accountants ook meteen met u meedenken over de besparingen.

Documenten digitaliseren

Het bijhouden van financiële documenten in een map op zolder is niet meer van nu. Om alles in één overzicht en snel bij de hand te hebben, digitaliseren sommige accountants uw verzekeringspapieren, loonstrookjes en andere waardevolle papieren. Deze documenten komen op een DVD of een beschermde website te staan. Zo raakt u niets meer kwijt en vindt u uw documenten snel terug.

Uw administratie overdragen aan een accountant brengt veel voordelen met zich mee. Zo krijgt u altijd persoonlijk en juridisch advies van deze financieel adviseur. En uw adviseur geeft u op de door u aangegeven tijdstippen een actueel overzicht van uw administratie. Vraag verschillende offertes aan bij accountants in uw regio en bespaar op uw kosten! Via Accountantvergelijker.nl komt u meteen in aanraking met de beste bedrijven.