RA-accountant

De werkzaamheden van een AA- en RA-accountant zijn nagenoeg hetzelfde. Maar waar een AA-accountant vooral voor het midden- en kleinbedrijf werkt, is een RA-accountant veelal in dienst van grote ondernemingen, multinationals en overheden. Het verschil tussen een RA-accountant en een AA-accountant zit vooral in de grootte van de onderneming en het opleidingsniveau. Een AA-accountant heeft een hbo-opleiding afgerond, een RA-accountant een universitaire opleiding.

Wat doet een RA-accountant?

De registeraccountant stelt voor bedrijven de jaarrekening op, geeft advies op financieel en juridisch gebied en controleert de jaarrekening. Startende ondernemingen helpt hij of zij bij het opzetten van een goede administratie.

Een registeraccountant is breed opgeleid en ondersteunt een ondernemer bij:

  • De administratie
  • De jaarrekening
  • Fiscale en juridische zaken
  • De keuze van een financieringsvorm en rechtsvorm
  • Het kopen of verkopen van een onderneming 

De keuze voor de soort accountant hangt dus af van de grootte van uw bedrijf. Twijfelt u? Accountants bij u in de omgeving geven u graag advies over welke accountant in te huren. Via Accountantvergelijker.nl kunt u geheel vrijblijvend 6 offertes aanvragen bij accountants in uw postcodegebied. Geef in de aanvraag specifiek aan wat uw vraag en taak is, zodat de accountants u direct kunnen helpen.