kozijnen

','

'); } ?>

Kozijn plaatsen

Bij het plaatsen van kozijnen komt heel wat werk kijken. Afhankelijk van of u beroep wil doen op een vakman of u liever zelf de handen uit de mouwen steekt, zijn er een aantal stappen die gezet moeten worden om het plaatsen van kozijnen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Beroep doen op een vakman ontneemt u heel wat tijd en moeite, maar toch zijn er enkele dingen die u kunt doen om de plaatsing van uw nieuwe kozijnen nog gemakkelijker te maken.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Stap 1: de voorbereiding

Voor de monteurs de kozijnen effectief kunnen plaatsen, moeten er natuurlijk wat voorbereidingen getroffen worden. Zo moet de vensterbank leeggemaakt worden en verplaatst u best eventuele meubels die in de weg staan. Ook gordijnen en zonneweringen worden best even aan de kant geplaatst: zo kunnen de monteurs snel aan de slag en gaat het plaatsen van de kozijnen nog sneller.

Stap 2: een kozijnspecialist vinden

Een goede specialist die op professionele manier uw kozijnen kan plaatsen is natuurlijk belangrijk. De monteur komt eerst en vooral eens langs om de nodige metingen te doen, waarna de door u gewenste kozijnen besteld worden u een afspraak kunt maken om deze te laten plaatsen.

Stap 3: het afdekken

Zodra de monteurs bij u thuis komen, wordt er ruimte gemaakt en worden al uw spullen afgedekt. Ook de vloer wordt goed bedekt: zo worden eventuele beschadiging en bevuiling vermeden.

Stap 4: het nameten van de kozijnen

Na het afdekken worden nogmaals afmetingen gemaakt, zodat de monteurs er zeker van zijn dat de bestelde kozijnen passen. Als dat niet het geval is kan de specialist nog altijd aanpassingen maken.

Stap 5: het demonteren van de oude kozijnen en plaatsen van de nieuwe kozijnen

De oude kozijnen worden vervolgens weggehaald, net zoals de vensterbank. Daarna plaatsen de monteurs de nieuwe kozijnen en vervolgens het bijhorende glas. Afhankelijk van de grootte van het raam worden er per dag over het algemeen twee of drie kozijnen geplaatst: de monteurs zorgen er immers voor dat er ’s nachts nooit een gat overblijft.

Stap 6: de afwerking van de kozijnen

Eenmaal de kozijnen en het glas op hun plaats zitten, wordt alles nog een laatste keer gecontroleerd en worden er eventuele nodige aanpassingen doorgevoerd. De monteurs ruimen daarna alles op en u kunt nog lang genieten van uw nieuw geplaatste kozijnen!

Vergelijk direct tot wel zes offertes van verschillende kozijnenzetters uit uw eigen regio!

kozijnen plaatsen

Zelf uw kozijnen plaatsen

Het plaatsen van nieuwe kozijnen is een ingewikkeld werk, en u doet dan ook het best beroep op een professionele hand. Een vakman beschikt immers over de kwaliteiten die nodig zijn om kozijnen perfect te plaatsen, waarbij gelet wordt op de kleinste details.

Zelf uw kozijnen plaatsen is natuurlijk ook mogelijk, maar dan moet u wel weten hoe dat precies in zijn werk gaat en welk gereedschap u daarvoor nodig heeft.

Waar u op moet letten als u zelf uw kozijnen plaatst

Hoewel het zelf plaatsen van uw kozijnen als voordeel heeft dat u kunt besparen, moet er ook rekening gehouden worden met de volgende aandachtspunten.

Zo vraagt het plaatsen van uw eigen kozijnen heel wat tijd en moeite, en zeker voor een beginnende klusser kan dit heel wat frustratie en stress veroorzaken. Daarbij is het risico op beschadiging van onderdelen en het verkeerd monteren van de kozijnen groter, waardoor u nog meer tijd verliest.

In dit laatste geval kan er ook geen garantie geregeld worden, aangezien u zelf verantwoordelijk bent voor de plaatsing van de kozijnen.

Ten slotte zijn voor het plaatsen van kozijnen speciale gereedschappen nodig, waaronder montageschuim en raamankers. Indien u niet over dit materiaal beschikt en zelf uw kozijnen wil plaatsen, moet u dit materiaal huren of aankopen.

De voordelen van kozijnen laten plaatsen

Kozijnen plaatsen is een grote investering en een ingewikkeld werk, en zelf zorgen voor de plaatsing brengt dus heel wat risico’s met zich mee. Als uw nieuwe kozijnen echter door een professionele hand zijn geplaatst, kunnen deze nog jarenlang meegaan en zorgen ze voor een betere isolatie – waardoor uw energiekosten ook nog eens gedrukt worden. Een specialist is de ideale oplossing om al deze bijkomende zorgen te vermijden en daarbij ook nog eens verlost te zijn van het achterblijvende bouwafval!

De prijzen van kozijnen

De prijzen van kozijnen zijn ongeveer evenveel als het materiaal dat ervoor nodig is. De gemiddelde prijs voor één vierkante meter kunststof kozijnen is ongeveer 700 – 800 euro. Bij de totale prijs van het plaatsen van de kozijnen zijn de kozijnen zelf, de montagekosten, het glas en de btw inbegrepen.

vergelijk offertes kozijnen

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com