kozijnen

','

'); } ?>

Kozijnen prijzen

Bent u op zoek naar nieuwe kozijnen voor uw woning? Dan is het goed om eerst te oriënteren op kozijnen prijzen. Zo maakt u uw zoektocht naar de juiste kozijnen een stuk eenvoudiger. Want kozijnen prijzen variëren nog sterk.

Dit heeft te maken met de kosten van het gebruikte materiaal, de kosten voor de montage, en andere bijkomende kosten. We leggen u hier nader uit hoe de opbouw van kozijnen prijzen in elkaar zit. Zodat u een betere keuze kan maken voor nieuwe kozijnen.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Wat betaalt u voor uw nieuwe kozijnen?

De totale prijs die u betaalt voor uw kozijnen hangt van meerdere factoren af. Deze factoren worden verderop apart besproken. De totaalprijs van nieuwe kozijnen voor uw woning hangt vooral sterk af van het materiaal dat u kiest voor uw kozijnen. U kun kiezen uit kunststof kozijnen, houten kozijnenaluminium kozijnen en stalen kozijnen

Onderhoudsarme en voordelige kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn de goedkoopste kozijnen die u kunt bestellen. Ze zijn zeer duurzaam en vergen weinig onderhoud. Bovendien zijn kunststof kozijnen tegenwoordig ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en met een houtmotief.

De totaalprijs voor een raamoppervlak van 2,5 vierkante meter varieert bij dit type kozijn van € 850 tot € 1.500. Dit is de prijs inclusief glas, montage, materialen en voorrijkosten. Uiteraard verschilt de exacte prijs per aanbieder. De variatie in de prijs wordt verder veroorzaakt door onder meer het type glas dat in uw kozijnen wordt gebruikt.

Karakteristieke houten kozijnen met een warme uitstraling

Houten kozijnen hebben een sterk isolerende werking. Ze hebben een warme uitstraling, en worden door hun karakteristieke en sfeerverhogende eigenschappen vaak gekozen voor woningen waar al veel hout in verwerkt is.

De totaalprijs ligt wel aanzienlijk hoger dan bij kunststof kozijnen. Voor dit type kozijn betaalt u voor een raamoppervlak van 2,5 vierkante meter gemiddeld € 2.000 tot € 3.000. Dit is weer de totaalprijs waarbij het glas, de montage, de bijkomende materialen en de voorrijkosten zijn meegerekend.

kozijnen prijzen

Duurzame en moderne aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn zeer duurzaam, want ze roesten of rotten niet. Door hun vuilafstotende eigenschappen, vergen aluminium kozijnen het minste onderhoud. Door hun strakke vormgeving en no-nonsense uitstraling passen ze uitstekend bij een moderne woning.

De totaalprijs voor dit type kozijn ligt bij een raamoppervlak van 2,5 vierkante meter gemiddeld op €2.400 tot €3.200. Deze prijs is weer afhankelijk van de aanbieder van de aluminium kozijnen, en onder meer van het type glas dat u in uw nieuwe aluminium kozijnen laat plaatsen.

Hoe is de prijs van nieuwe kozijnen opgebouwd?

Onafhankelijk van het type materiaal dat u kiest voor uw nieuwe kozijnen, kunt u bij de opbouw van de prijs van uw kozijnen uitgaan van de volgende verdeling:

  • 50% van de totaalprijs bestaat uit materiaalkosten
  • 40% van de totaalprijs bestaat uit arbeidsloon
  • 5% van de totaalprijs bestaat uit voorrijkosten
  • 5% van de totaalprijs bestaat uit afvoerkosten

Deze percentages zijn een indicatie en zullen per opdracht verschillen. Ruwweg kan wel dus gezegd worden dat de helft van de kozijnen prijzen opgebouwd is uit materiaalkosten, en de andere helft bestaat uit kosten voor montage en aanvullende kosten voor voorrijden en afvoeren. De kosten verschillen per kozijnenzetter. Wilt u weten welke kozijnenzetters het goedkoopst is? Vergelijk dan snel tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio.

De materiaalkosten van kozijnen

Een groot deel van de prijs van uw nieuwe kozijn bestaat dus uit materiaalkosten. Zoals eerder aangegeven speelt het materiaal van uw kozijnen een grote rol bij de totaalprijs.

Daarnaast heeft het soort glas ook invloed op de totstandkoming van de totale materiaalkosten. Voor bijvoorbeeld de goedkoopste glassoort (standaard dubbelglas) betaalt u gemiddeld € 70 tot € 75 per vierkante meter. Dit type glas geeft een redelijke isolatie van uw woning.

Voor de beste isolatie kiest u voor HR+++-glas. Dit type glas kost per vierkante meter ongeveer 40% meer dan standaard dubbelglas. U betaalt namelijk tussen de € 100 en € 130 per vierkante meter. Kiest u voor extra opties voor uw glas (bijvoorbeeld inbraakwerend gelaagd glas) of voor uw kozijnen (ventilatieroosters, een kleur die afwijkt van het standaardpalet), dan zullen de materiaalkosten nog wat hoger uitvallen.

prijzen van kozijnen

De montagekosten van kozijnen

Bent u zelf heel handig, dan kunt u fors besparen op de prijs van uw nieuwe kozijnen. Want de montage- of installatiekosten van nieuwe kozijnen maakt vaak 40% tot 50% van de totale kozijnen prijs uit.

Kozijnen installeren is wel een specialisme, en niet voor iedereen weggelegd. Met het inschakelen van een vakman voorkomt u dat uw dure HR+++-glas niet optimaal rendeert door bijvoorbeeld kou die binnenkomt door verkeerde montage. De kosten voor montage zijn verder nog afhankelijk van het soort kozijn dat u laat installeren. Zo zijn vaste kozijnen eenvoudiger en dus goedkoper te monteren dan kozijnen met een draaiend of kiepend raam.

De bijkomende kosten van kozijnen

Als u zelf uw kozijnen gaat installeren, dan bespaart u op voorrijkosten en afvoerkosten. U zult nog steeds wel zelf kosten hebben voor hulp- en montagemateriaal (zoals kitten, maar ook steigers). Bovendien moet u er ook zelf voor zorgen dat de oude kozijnen op de juiste manier afgevoerd worden. Als u de installatie van kozijnen uitbesteed, worden deze kosten soms in de montagekosten verwerkt, en soms als extra kosten opgevoerd.

Bent u benieuwd naar hoeveel u kan besparen op de prijzen van kozijnen?

Klik op de button hieronder en vergelijk tot wel zes offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

vergelijk offertes kozijnen

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com