kozijnen

Kozijnen tuindeuren

Tuindeuren kopen voor uw huis? Tuindeuren zijn een must als je een huis bouwt of verbouwd. Een tuindeur is anders dan een voordeur. De deuren hebben een openlijk uiterlijk. Er zijn tuindeuren in veel verschillende vormen en maten. We zullen hier een paar soorten bespreken.

Een tuindeur wordt soms ook wel eens een buitendeur of achterdeur genoemd.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Kunststof tuindeur kozijnen

Op de huidige markt kunt u veel houten tuindeuren vinden. Toch is de kunststof tuindeur bezig aan een overname van de markt. Kunststof tuindeuren zijn relatief goedkoper. Kunststof kozijnen voor tuindeuren zijn vaak glad in tegenstelling tot hout die vaak wat reliëf heeft.

Echter is hier een mooie oplossing voor, er zijn namelijk tegenwoordig kunststof kozijnen die meer op hout lijken, door een houtprofiel. Het verschil tussen het uiterlijk van kunststof kozijnen en houten kozijnen wordt dus steeds minder.

Onderhoud kunststof kozijnen

Het onderhoud van kunststof kozijnen is vaak wat gemakkelijker dan die van houten kozijnen bij een tuindeur. Kunststof kan niet zoals hout gaan schimmelen en rotten.

“Houten kozijnen zijn in vergelijking met kunststof kozijnen veel steviger.”

Houten tuindeur kozijnen

Er zijn tegenwoordig dus nog veel houten tuindeuren te vinden, maar hoe komt dit? Wat zijn de voordelen van houten kozijnen? Houten kozijnen zijn in vergelijking met kunststof kozijnen veel steviger. Ze zijn gemakkelijk op maat te zagen en zullen een luxe uitstraling aan uw huis toevoegen. Ook is hout gemakkelijk te verven, waardoor het bij iedere soort tuin en huis past. Heeft u knalroze stoelen wilt u uw deur in dezelfde kleur? Dan kan dit. Kiest u voor een wat minder opvallende teint, zoals wit, dan kunt u de kozijnen gemakkelijk in het wit verven. Het verschil met andere soorten kozijnen zoals kunststof, staal en aluminium is dat deze minder gemakkelijk te verven zijn of helemaal niet.

Onderhoud houten kozijnen

Het nadeel van houten kozijnen is dat de kozijnen goed onderhouden moeten worden. Met onderhouden bedoelen we overschilderen en schoonmaken. Het overschilderen moet eens in de vijf tot zeven jaar gebeuren en het schoonmaken ongeveer een keer per jaar. Wanneer u de kozijnen goed onderhoud, zal dit echter wel een positief effect hebben op de levensduur van de kozijnen. Dit zorgt er allemaal voor dat houten kozijnen een lange levensduur hebben.

tuindeuren kozijnen

Openslaande tuindeuren

Als mensen het over een tuindeur hebben, praten ze vaak over een enkele deur, zoals wij die kennen. Echter bestaan er ook openslaande tuindeuren. Hiermee bedoelen we twee deuren die naar buiten of binnen kunnen openslaan. Wilt u het gevoel hebben dat uw kamer overloopt in de tuin, kies dan vooral voor twee openslaande deuren, waardoor u alle warmte en het “tuingevoel” naar binnen kan laten vloeien.

Tuindeuren prijzen

Prijzen voor tuindeuren en kozijnen verschillen enorm. Je bent afhankelijk van het soort materiaal dat je gebruikt voor de kozijnen en de afmetingen van de deurpost.

Een schatting van de kosten vind je hier.

Soort deur Hout Kunststof
Standaard € 1.020,- € 1.100,-
Openslaand € 2.900,- € 3.140,-
Schuifpui € 1.400,- € 1.550,-


Heeft u vragen betreffende het plaatsen van een nieuwe tuindeur en/of kozijnen? Vergelijk nu gratis tot wel zes offertes en kies uw expert. Een expert kan u altijd verder helpen!

vergelijk offertes kozijnen

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com