kunststof kozijnen

','

'); } ?>

Kunststof kozijnen plaatsen

Het gemiddelde kozijn gaat tientallen jaren mee, maar dit betekent dat nieuwe kunststof kozijnen plaatsen uiteindelijk onvermijdelijk is.

Bij het investeren in nieuwe kozijnen voor uw woning kunt u ervoor kiezen om kunststof kozijnen aan te schaffen. Meer over het plaatsen van deze kozijnen, leest u op deze pagina.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

De voordelen van kunststof kozijnen plaatsen

Steeds meer mensen kiezen voor de aanschaf van kunststof kozijnen bij het plaatsen van nieuwe kozijnen en dit is niet voor niets. Het plaatsen van kunststof kozijnen brengt namelijk diverse voordelen met zich mee, namelijk:

  • De kozijnen zijn onderhoudsarm. Houten kozijnen moeten goed onderhouden worden, maar bij kunststof kozijnen duurt het minder lang om de kozijnen te onderhouden.
  • De kozijnen worden steeds goedkoper. Vijf jaar geleden was u meer geld kwijt aan kunststof kozijnen plaatsen dan nu.
  • De kozijnen werken isolerend, voor een lagere energierekening.
  • De kozijnen hebben een lange levensduur. Het gemiddelde kunststof kozijn gaat vele tientallen jaren mee, ook met minimaal onderhoud.
  • De kozijnen zijn erg stevig. Ook als u een groot en dik raam wil laten dragen door een dun kozijn, is dit bij de materiaalsoort kunststof gewoon mogelijk.
  • De kozijnen zijn duurzaam. Niet alleen door de lange levensduur van de kozijnen, maar ook zeker omdat kunststof altijd gerecycled kan worden.

Daar komt nog bij dat kunststof kozijnen ook verrijkt kunnen worden met een houtlook. Vindt u houten kozijnen eigenlijk mooier, maar prefereert u de onderhoudsarme kozijnen van kunststof voor uw woning? Dan schaft u gewoon de kunststof kozijnen met houtlook aan. De kozijnen lijken van hout te zijn, maar zijn in feite van stevig en onderhoudsvriendelijk kunststof.

Ook kunt u de kleur van uw kunststof kozijn helemaal zelf kiezen, zodat u echt kozijnen aan kunt schaffen die helemaal aan uw eisen en verwachtingen voldoen.

kunststof kozijnen plaatsen

De kosten van kunststof kozijnen plaatsen

De kosten die u moet betalen voor het plaatsen van kunststof kozijnen, zijn afhankelijk van diverse factoren.

Ten eerste zijn de totale kosten uiteraard afhankelijk van de tarieven van het bedrijf dat de kozijnen verkoopt. Een bedrijf met hogere tarieven is standaard duurder dan een goedkopere aanbieder.

Ten tweede zijn de kosten afhankelijk van het soort kozijn dat u wilt plaatsen. Voor een kunststof kozijn voor een vast raam betaalt u bijvoorbeeld 600 tot 1200 euro, terwijl de kosten van een kunststof kozijn voor een draai- of kiepraam op kunnen lopen tot 1400 euro.

Tot slot zijn de kosten afhankelijk van de keuze om de kozijnen te laten plaatsen of zelf te plaatsen. Laat u de kozijnen plaatsen en worden hier extra kosten voor gerekend door de aanbieder, dan bent u ook duurder uit. Plaatst u de kozijnen zelf of worden de montagekosten in de standaard prijs verrekend, dan bent u goedkoper uit.

De beste manier om de prijzen van kunststof kozijnen plaatsen te achterhalen voor uw woning, is door een offerte op te vragen bij een betrouwbare aanbieder van kunststof kozijnen. Door meerdere offertes op te vragen bij diverse aanbieders, kunt u de prijzen van verschillende kunststof kozijnen met elkaar vergelijken en op deze manier de beste deal vinden. Het is dan ook aan te raden om nooit zomaar in zee te gaan met een willekeurige aanbieder van kunststof kozijnen, maar altijd naar de prijzen van diverse aanbieders te kijken voor u uw keuze maakt.

plaatsen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zelf plaatsen of kozijnen laten plaatsen?

U kunt ervoor kiezen uw kunststof kozijnen zelf te plaatsen, al kiezen de meeste mensen ervoor om dit door een expert te laten doen.

Plaatst u uw nieuwe kozijnen zelf, dan bespaart u geld op de montagekosten van de kozijnen. Wel moet u er rekening mee houden dat het plaatsen van kunststof kozijnen niet gemakkelijk is en veel tijd kan kosten.

Doordat het om een tijdrovende klus gaat, is het voor de meeste mensen interessanter om hier een expert voor in te huren.

Heeft u geen verstand van kunststof kozijnen plaatsen, dan kunt u dit beter niet zelf doen. In dit geval duurt het monteren niet alleen langer, maar is de kans bovendien groot dat het plaatsen verkeerd gaat. U bent wat extra geld kwijt voor het plaatsen van de kozijnen, maar dit is de investering zeker waard. Daar komt nog bij dat veel aanbieders van kunststof kozijnen geen extra montagekosten rekenen, waardoor u niets extra hoeft te investeren om uw nieuwe kozijnen te laten plaatsen.

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com