kunststof kozijnen

','

'); } ?>

De prijs berekenen van kunststof kozijnen

Hoe bereken je de prijs als je nieuwe kunststof kozijnen wilt kopen? Dat is een vraag die niet makkelijk te beantwoorden is, aangezien dit afhangt van veel factoren.

Hier vindt u een overzicht van een groot aantal algemene factoren, die dus bij iedereen spelen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook altijd nog specifieke omstandigheden die de kosten van uw kozijnen kunnen beïnvloeden. Zo kost het natuurlijk meer om de kozijnen te vervangen als deze zich op de eerste of tweede verdieping van uw huis bevinden, aangezien er dan een steiger gebouwd moet worden.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Materiaalkeuze

De eerste stap in het berekenen van de prijs van kunststof kozijnen is natuurlijk de keuze van het materiaal dat u maakt. Ook binnen kunststof kozijnen zijn er meerdere opties mogelijk. Houdt daarbij vooral rekening met mogelijk onderhoud dat nodig is.

Een andere, heel belangrijke, factor is de keuze voor het glas van uw ramen. Hier is veel keuze in mogelijk, variërend van simpel enkel glas tot het zeer goed isolerende HR++ glas.

In de berekeningen die worden gebruikt, wordt standaard uitgegaan van kozijnen in combinatie met isolatieglas.

Drie opties

Bij het berekenen is het belangrijk om uit te gaan van drie verschillende scenario`s. Door deze met elkaar te vergelijken krijgt u het beste overzicht van de prijzen en kunt u daardoor ook de meest overwogen keuze maken.

De eerste optie daarbij is dat u alleen de kozijnen, plus het glas koopt en deze vervolgens zelf installeert.

De tweede mogelijkheid is dat u daarbij ook de montage uitbesteed.

De laatste en derde optie is dat u ook betaalt om de oude kozijnen te laten verwijderen. Uiteraard is de eerste optie het goedkoopste en nemen de kosten vervolgens toe.

1. Basisprijs kunststof kozijnen

De basisprijs voor kunststof kozijnen is voor een vast raam van 100 x 100 centimeter meestal tussen de 155 en 165 euro. Dit is inclusief het HR++ glas en BTW. Voor andere soorten ramen gelden de volgende prijzen:

– Voor een draai/kiepraam van eveneens 100 x 100 centimeter betaald u tussen de 235 en 250 euro
– Voor een valraam van 50 x 40 centimeter is dit 100 tot 160 euro.
– Een deur met een standaard afmeting van 190 x 70 centimeter kost 800 tot 900 euro.

U ziet dat de prijzen voor de kunststof kozijnen, plus het glas, al behoorlijk uiteen kunnen lopen. Daarbij zijn kosten voor montage en het verwijderen nog niet eens opgenomen. Zeker in het geval van een grote order loont het dus de moeite om eerst meerdere prijzen te vergelijken voordat u een aankoop doet.

2. Kozijnen inclusief montage

Dan de tweede mogelijkheid, waarbij u ook betaalt voor de montage van de kozijnen en de ramen.

Gemiddeld genomen is dit makkelijk te berekenen. U neemt hiervoor de prijs van de kozijnen en vermenigvuldigt dit dan met twee. Een draai/kiepraam van 100×100 centimeter kost dan bijvoorbeeld 250 euro voor het materiaal en 500 euro inclusief montage. Ook dit is inclusief isolatieglas en btw.

3. Kozijnen plus verwijderen en montage 

De derde optie is de duurste en ook meest gekozen optie. Veel mensen hebben namelijk niet de kennis of tijd om zelf oude kozijnen weg te slopen en nieuwe kozijnen te installeren. Het komt namelijk behoorlijk nauw kijken. Verwijderd of installeert u kozijnen op een verkeerde manier dan kan dit vroeg of laat lijden tot gebreken, kieren of zelfs scheuren in het glas.

Een ander groot voordeel van het werk van een vakman is dat u vrijwel altijd garantie krijgt op het geleverde werk. Iets wat natuurlijk niet zo is als u zelf monteert. In het geval van schade aan uw kozijnen of ramen krijgt u bij een vakman meestal tien tot vijftien jaar garantie.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!
de prijs van kunststof kozijnen

Prijs per vierkante meter

Bij het berekenen van de kosten voor het verwijderen van de oude kozijnen, het monteren van de nieuwe, plus de kosten voor het materiaal, kunt u het beste een vaste prijs aanhouden per vierkante meter. Deze ligt tussen de 650 en 800 euro.

Om de vergelijking met het kiepraam van 100 x 100 centimeter aan te houden; deze was als basisprijs zo`n 250 euro. Met montage erbij is dit ongeveer 500 euro en met het verwijderen van de oude kozijnen erbij is dit tussen de 650 en 800 euro.

Vergelijken

Zowel op de kosten voor de kunststof kozijnen, als op de arbeidskosten kunt u flink besparen door eerst meerdere offertes aan te vragen bij kozijnenzetters.

Het verschil in prijs kan oplopen tot al gauw 40 procent. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of een kozijnenzetter een goede reputatie heeft, ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel en een VGK keurmerk heeft.

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com