kunststof kozijnen

','

'); } ?>

Kunststof kozijnen prijzen

Om uw huidige kozijnen te laten vervangen door kunststof kozijnen, moet u een bepaalde investering maken. Zit u eraan te denken om kunststof kozijnen te kopen, maar weet u niet zo goed met welke kosten u rekening moet houden voor dit project? Lees dan meer over de kunststof kozijnen prijzen op deze pagina.

In onderstaande tekst leest u niet alleen hoe de prijzen van de kozijnen bepaald worden, maar ook hoe u de kosten van uw kunststof kozijnen kunt berekenen en hoe u geld kunt besparen op de aanschaf van kunststof kozijnen.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Factoren die van invloed zijn op kunststof kozijnen prijzen

Er zijn enkele factoren van invloed op de totale prijs die u moet betalen voor uw kunststof kozijnen. De vier belangrijkste factoren die de prijzen van kunststof kozijnen bepalen, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

Het type project

Ten eerste zijn de kosten van uw investering afhankelijk van het type project dat u heeft liggen. Heeft u al kunststof kozijnen en kunnen deze kozijnen nog gerepareerd worden? Dan is dit altijd voordeliger dan het aanschaffen van compleet nieuwe kozijnen.

Heeft u slechts drie nieuwe kozijnen nodig en kan de rest van de kozijnen van uw woning nog wel even mee? Dan bent u logischerwijs ook minder kwijt dan wanneer u alle kozijnen van uw woning moet laten vervangen.

Het type glas in het kozijn

De meeste mensen die hun kozijnen laten vervangen, kiezen ervoor om het glas in het huidige kozijn ook direct te laten vervangen. Dit betekent dat u geen leeg kozijn koopt, maar een nieuw kozijn aanschaft inclusief nieuw glas.

Hoe duur deze investering precies is, is voor een groot deel afhankelijk van het glas dat in het kunststof kozijn zit. Vroeger werd een nieuw kozijn standaard van enkel glas voorzien, maar tegenwoordig heeft u vele keuzes bij het aanschaffen van nieuw glas. Zo kunt u kiezen uit normaal dubbel glas, maar ook uit HR glas, HR++ glas en zelfs HR+++ glas.

De kosten die u betaalt voor uw nieuwe kozijn, zijn afhankelijk van de kwaliteit van het glas in het kozijn. Normaal dubbel glas kost u ongeveer 70 tot 85 euro per vierkante meter, terwijl HR glas u tussen de 80 en 95 euro per vierkante meter kost. Kiest u voor het beste glas, het HR+++ glas, dan betaalt u per vierkante meter ongeveer 105 tot 135 euro voor het glas.

Moet u tien vierkante meter aan kozijnen aanschaffen, dan lopen de prijsverschillen van de verschillende soorten glas hoog op. Zeker als u uw complete woning van nieuwe kozijnen wil laten voorzien, is het prijsverschil tussen de verschillende soorten glas in de kozijnen erg groot.

kunststof kozijnen prijzen

De eventuele extra opties van het kozijn

U kunt een eenvoudig kozijn aanschaffen, maar er worden ook extra opties aangeboden die u eventueel aan uw nieuwe kunststof kozijn toe kunt voegen. Denk hierbij aan ventilatieroosters, maar ook aan een op maat gemaakte hor voor uw kunststof kozijn. Voor een ventilatierooster betaalt u 20 tot 65 euro per stuk en voor een hor betaalt u gemiddeld tussen de 70 en 95 euro per stuk.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Laat u alle kozijnen verrijken met een van deze opties, dan begrijpt u wel dat u veel duurder uit bent. Zelfs als u slechts enkele kozijnen laat voorzien van een ventilatierooster of hor, bent u al beduidend duurder uit bij het aanschaffen van uw kunststof kozijnen.

De aanbieder van de kunststof kozijnen

Tot slot worden de kunststof kozijnen prijzen ook beïnvloedt door de tarieven van het bedrijf dat de kozijnen verkoopt. Gaat u in zee met een vrij duur bedrijf, dan betaalt u automatisch meer voor uw kunststof kozijnen dan bij een goedkoper bedrijf. Soms heeft u dit ervoor over, bijvoorbeeld als het duurdere bedrijf echt betere services levert of betere voorwaarden heeft, maar soms is het ook totaal nutteloos om meer te betalen. Wij raden u aan om goed na te kijken waar u precies extra voor betaalt, zodat u niet onnodig te veel geld uitgeeft aan uw kunststof kozijnen.

prijzen van kunststof kozijnen

Uw kunststof kozijnen prijzen berekenen

De gemakkelijkste manier om de kunststof kozijnen prijzen voor uw woning te berekenen, is door een offerte aan te vragen bij de aanbieder van de kozijnen. U geeft in de offerte precies aan hoeveel kozijnen u nodig heeft en welke afmetingen deze kozijnen hebben, maar ook wat voor kozijnen en wat voor glas u precies af wil nemen. Op basis van uw offerte, krijgt u een prijsoverzicht met de kunststof kozijnen prijzen die u moet betalen voor uw complete project.

Weet u nog niet zo goed wat voor kozijnen u precies aan wil schaffen, maar wilt u dit laten afhangen van de kunststof kozijnen prijzen? Dan kunt u meerdere offertes aanvragen. In de eerste offerte vraagt u bijvoorbeeld om kozijnen met HR glas, terwijl u in de tweede offerte vraagt om kozijnen met HR+ glas, HR++ glas of zelfs HR+++ glas. Twijfelt u over de extra’s die u aan uw kozijnen toe kunt laten voegen, dan vraagt u offertes aan met en zonder deze extra’s. Leg de verschillende offertes naast elkaar en u kunt gemakkelijker kiezen welke kozijnen het beste bij u passen.

Goedkopere kunststof kozijnen aanschaffen? Vergelijk de prijzen met elkaar

Wilt u voorkomen dat u onnodig te veel betaalt voor uw kunststof kozijnen? Dan raden wij u aan om de prijzen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Door offertes aan te vragen bij diverse aanbieders, krijgt u inzicht in de tarieven die de verschillende bedrijven hanteren. Let wel goed op dat u bij iedere aanbieder dezelfde offerte indient, zodat u de prijzen goed kunt vergelijken.

Bedrijven die onnodig veel geld vragen voor de klus, streept u af van uw lijstje. Het bedrijf dat goede kozijnen kan leveren, de juiste productvoorwaarden hanteert, goede services biedt en bovendien realistische kunststof kozijnen prijzen levert, is het bedrijf waar u uiteindelijk mee in zee gaat.

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com