kunststof kozijnen

','

'); } ?>

Kunststof kozijnen

Voor een mooi en duurzaam interieur moeten er met veel dingen rekening gehouden worden. Niet alleen uiterlijk maar ook onderhoud doet er toe. Een deel van het interieur zijn de kunststof kozijnen. Hoewel u hier misschien niet meteen aan zou denken, maken kunststof kozijnen een groot deel uit van de uitstraling van uw huis of appartement.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Een moderne inrichting vraagt om bijpassende moderne kozijnen. Daarnaast is het goed om rekening te houden met het onderhoud van de kozijnen en de isolatiewaarde. Dit kan namelijk veel geld schelen.

Ook is het belangrijk om bij een keuze voor kozijnen te letten op veiligheid. Kozijnen moeten namelijk stevig zijn om inbraak te voorkomen.

Kunststof kozijnen hebben veel van deze voordelen. Om dit verder toe te lichten hebben we hieronder meer informatie voor u over kunststof kozijnen.

Voordelen kunststof kozijnen

Naast kunststof kozijnen zijn er ook nog houten en aluminium kozijnen, maar wat zijn nu precies de voordelen van kunststof tegenover hout of aluminium? Ten eerste gaan kunststof kozijnen lang mee en is het vrijwel onderhoudsvrij. Waar bijvoorbeeld hout nogal eens kan gaan rotten door bijvoorbeeld een vochtige omgeving heeft kunststof hier geen last van. Omdat het gemaakt is van PVC, een soort plastic, kan dit niet gaan rotten. Dit scheelt uiteraard veel in de onderhoudskosten.

Verder zijn kunststof kozijnen makkelijk te onderhouden, omdat dit eigenlijk alleen maar afgestoft te worden. Dit komt, omdat er geen vuil in de kozijnen kan trekken en vochtwerend is. Doordat kunststof niet gaat rotten en maar weinig onderhoud en schoonmaak nodig heeft gaat kunststof erg lang mee. U kunt rekenen op een levensduur van zo’n vijftig jaar. Hierdoor zijn kunststof kozijnen dus erg duurzaam en goedkoop.

kunststof kozijnen

Uiterlijk

Natuurlijk is het uiterlijk van de kozijnen ook niet onbelangrijk. Het liefst heeft u kozijnen die mooi bij uw huis passen.

Met kunststof kozijnen is dit gelukkig goed waar te maken. Kunststof kozijnen zijn er in verschillende kleuren, diktes en modellen zodat er altijd een keuze is die bij u en uw huis past.

Bent u nu niet zo’n groot fan van het uiterlijk van kunststof kozijnen, maar wilt u wel kozijnen van kunststof omdat hier veel andere voordelen aanzitten? Gelukkig zijn er ook speciale kunststof kozijnen die erg op houten kozijnen lijken. Doordat in de kozijnen de houtnerf verwerkt zit hebben deze kozijnen het gezellige en warme uiterlijk van houten kozijnen. Op die manier heeft u de voordelen van kunststof maar het uiterlijk van hout. Wat hier heel mooi aan is is dat er, naast de bovengenoemde voordelen, ook geen bomen voor omgehakt hoeven te worden. Dit scheelt uiteraard in de kosten, maar dat is niet het enige. Ook het milieu is hier een handje mee geholpen en dat is uiteraard ook niet onbelangrijk!

Kosten

Kozijnen zijn altijd een dure investering, maar wel een nodige investering.

Ondanks dat er vaak hoge kosten aan verbonden zijn, is kunststof vaak de meest voordelige keuze. Omdat kunststof op lange termijn erg duurzaam is scheelt dit al in de prijs.

Zowel onderhoudskosten worden hierdoor gedrukt een ook vervanging is haast niet nodig, pas na zo’n vijftig jaar. Hierdoor bespaart u veel geld ten opzichte van andere materialen.

Ook bij de aanschaf is kunststof een goede en goedkope optie omdat het materiaal relatief goedkoop is in vergelijking met bijvoorbeeld hout of aluminium.

Om een indicatie te geven van de kosten waar u op kunt rekenen, kunt u ongeveer uitgaan van zo’n 700 tot 800 euro per vierkante meter raam. Deze kosten zijn in totaal, en dus niet alleen voor het materiaal. Als u dus op zoek bent naar kozijnen voor in totaal een raamoppervlakte van vijftien vierkante meter moet u ongeveer rekenen op zo’n 1100 euro.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!
kunststof kozijnen

Soorten ramen

Om te weten wat voor kozijnen er precies nodig zijn, is het verstandig om eerst te bedenken of erachter te komen voor wat voor ramen u kunststof kozijnen zoekt.

Zo kan het zijn dat u een kozijn nodig heeft voor een vast raam. Dit is een raam dat niet open kan. Vaak vindt u dit soort ramen op de beneden verdieping van het huis, bijvoorbeeld aan de voorkant van het huis. Daarnaast zijn er kozijnen die wel open kunnen op andere locaties in het huis, zodat er toch genoeg frisse lucht het huis in kan. Voorbeelden hiervan kunnen draai- of kiepramen zijn, maar ook valramen zijn hier geschikt voor. Valramen vind je vooral op een hogere verdieping of in flats.

Veilig en warm

Natuurlijk is de prijs, het uiterlijk en het onderhoud belangrijk als het gaat om kozijnen. Wat echter ook een groot voordeel is van kunststof kozijnen is dat het veilig is. Hier zijn soms nog wel eens misverstanden over, omdat dit vroeger niet altijd het geval was. Nu is kunststof gelukkig stevig en niet makkelijk buigzaam, waardoor kunststof kozijnen even inbraakveilig zijn als stalen kozijnen.

Daarnaast blijft uw huis goed verwarmt door de goede isolatie die kunststof kozijnen bieden. Dit is niet alleen aangenaam voor uzelf, ook uw bankrekening is hier blij mee doordat dit erg scheelt in de kosten. Daarnaast is het lagere energieverbruik ook nog eens milieuvriendelijker. Kortom, veilig en warm!

Bent u op zoek naar kozijnen en bent u er nog niet helemaal uit?

Kunststof kozijnen bieden veel voordelen zoals een mooi en aanpasbaar uiterlijk. Doordat het van PVC wordt gemaakt, zijn er veel opties als het gaat om kleur, model, maar ook zelfs houtnerfpatronen. Daarnaast is kunststof voor uw kozijnen ook een goede keus als het gaat om de prijs. Zowel de aanschaf- als de onderhoudskosten zijn relatief laag.

Als laatst zit u ook warm en veilig in uw huis met kunststof kozijnen. Doordat het stevig materiaal is, wordt het inbrekers niet makkelijk gemaakt. Daarnaast isoleert het kunststof goed waardoor u zelf kosten bespaart en het milieu ook nog eens een handje helpt.

Kortom, genoeg voordelen om kunststof kozijnen te overwegen. Hopelijk heeft u nu een goed beeld van wat de voordelen van kunststof kozijnen zijn, zodat u een goede keus kunt maken op het gebied van kozijnen!

Wilt u direct beginnen met het vergelijken van tot wel zes offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio? Klik dan op de button hieronder!

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com