kozijnen

','

'); } ?>

Nieuwe kozijnen

Nieuwe kozijnen kopen is niet iets wat je in de gauwigheid doet. Nieuwe kozijnen aanschaffen vraagt onderzoek. Lees hier waar u op moet letten bij de aanschaf van nieuwe kozijnen.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

De soorten kozijnen

Voordat u uw kozijnen koopt, moet u goed overwegen welke kozijnen u wenst. Er zijn vier soorten kozijnen waaruit u kunt kiezen, alvorens u de nieuwe kozijnen koopt.

 • Kunststof: kies voor kunststof kozijnen wanneer je kozijnen wilt die weinig onderhoud nodig hebben en goed isoleren.
 • Staal: kies voor stalen kozijnen wanneer je ijzersterke kozijnen wilt die weinig onderhoud vragen.
 • Aluminium: kies voor aluminium kozijnen wanneer je bewerkbare kozijnen wilt die erg sterk zijn.
 • Hout: kies voor houten kozijnen wanneer je een ambachtelijke uitstraling wilt qua kozijnen en kozijnen wilt die lang meegaan.

De prijzen van kozijnen

De prijzen van de soort kozijnen variëren enorm.

 • Kunststof kozijnen kosten gemiddeld €700 tot €800 per vierkante meter
 • Houten kozijnen kosten gemiddeld €750 tot €950 per vierkante meter
 • Aluminium kozijnen kosten gemiddeld €800 tot €950 per vierkante meter
 • Stalen kozijnen kosten gemiddeld €1.100 tot €1200 per vierkante meter

nieuwe kozijnen

De soorten ramen van kozijnen

Er zijn drie soorten ramen waaruit u kunt kiezen bij het plaatsen van nieuwe kozijnen.

 • Kantelraam: een kantelraam zit vast aan de bovenkant, onderkant of het midden van een kozijn. Deze kozijnen zijn goed geschikt voor schuine daken.
 • Draairaam: een draairaam is volledig te openen. Deze ramen draaien naar buiten en zijn goed boor het lichten van de woning.
 • Schuifraam: een schuifraam maakt geen draai,- of kantelbeweging. Een schuifraam is beperkt in beweging, maar bespaart optimaal de ruimte.

De prijzen van ramen

De prijzen van ramen zijn verschillend.

 • Een vast raam van 60 bij 60 centimeter kost gemiddeld 160 euro
 • Een valraam van 60 bij 60 centimeter kost gemiddeld 170 euro
 • Een draai-kiepraam van 60 bij 60 centimeter kost gemiddeld 200 euro

Goede isolatie van kozijnen

Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen moet je goed letten op de isolerende werking van de kozijnen. De isolerende functie van kozijnen wordt bepaald door de profielen van de kozijnen, de U-waarde en het glas van de kozijnen.

kozijnen nieuw

De beste kwaliteit profielen voor nieuwe kozijnen

Een kozijn is opgebouwd uit diverse profielen. De isolatiewaarde wordt bepaald door de hoeveelheid kamers in een profiel. Hoe meer kamer een profiel bezit, hoe hoger de isolatiewaarde is. Goede kwalitatieve kozijnen hebben profielen die over meer dan 5 kamers beschikken.

De U-waarde van de kozijnen geeft de isolerende functie van de kozijnen weer. Deze waarde geeft weer hoeveel warmte een kozijn doorlaat. Hoe hoger de U-waarde valt, hoe slecht het kozijn isoleert. De U-waarden variëren tussen de 0,8 en 1,4. Met een U-waarde van 1,4 heeft u dus een slecht isolerende kozijn. Met een U-waarde van 0,8 heeft u een goed isolerend kozijn.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

De beste kwaliteit glas voor nieuwe kozijnen

Het glas is ook een belangrijke factor voor de isolatiewaarde van een kozijn. Er zijn diverse soorten glazen te kiezen: normaal glas (isolerend dubbelglas), HR glas, HR+ glas en HR++ glas.

Isolerend glas bestaat uit twee dubbele glasplaten waartussen een luchtlaag zit. Isolerend glas is het minst isolerend glas. Met isolerend glas wordt een U-waarde van 2,8 W/ m²K behaald.

HR staat voor hoog rendement. HR glas lijkt veel op isolerend glas, maar is net iets anders doordat er een extra verwarmende laag is aangebracht op het glas. Hiermee wordt er verder warmteverlies voorkomen. De U-waarde van kozijnen met HR glas varieert tussen de 1,6 W/m²K tot en ≤ 2,0 W/m²K.

HR+ glas is bijna hetzelfde als HR glas. HR+ glas heeft alleen extra pluspunt, omdat dit glas een isolerende laag bevat die de warmte naar buiten uitstraalt.

HR++ glas beschikt over een spouw net als alle andere glazen. Het grote verschil tussen de glazen en HR++ glas is dat HR++ glas vol zit met edelgas in plaats van met droge lucht. Hierdoor is de U-waarde van dit glas lager dan 1,2 W/m²K.

nieuwe kozijnen kopen

Geluidsklasse van nieuwe kozijnen

In wat voor omgeving woont u? Een drukke omgeving met veel geluidsoverlast of een vrije rustige omgeving? Bij het aanschaffen van nieuwe kozijnen is het belangrijk om goed na te denken over in hoeverre kozijnen geluid moeten dempen. Klasse 6 kozijnen isoleren ontzettend goed. Klasse 1 kozijnen juist veel minder goed.

Hang- en sluitwerk

Het hang,- en sluitwerk is van grote invloed op de kwaliteit van kozijnen. Wilt u inbraakveilige kozijnen? Ga dan voor slotwerk met het keurmerk SKG.

Wist u dat: een aantal minuten extra inbraakvertraging voor een inbreker de drempel zo verhoogd dat de kans zeer groot is dat de inbreker uw woning overslaat? De praktijk wijst uit dat de gelegenheidsinbreker niet binnen komt en snel zal besluiten een andere woning te zoeken als er SKG producten aanwezig zijn.

 • SKG 1 ster: 3 minuten inbraakvertragend
 • SKG 2 sterren: 3 minuten zefstandig inbraakvertragend
 • SKG 3 sterren: 5 minuten zelfstandig inbraakvertragend

Ga voor het beste hang,- en sluitwerk en kies voor minimaal 2 sterren.

Nu heeft alle informatie die nodig is om een weloverwogen keuze te maken in kozijnen.

Klik op de button hieronder om gelijk tot wel zes offertes van kozijnenzetters uit uw regio te vergelijken!

vergelijk offertes kozijnen

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com