Stalen kozijnen

','

'); } ?>

Stalen kozijn vervangen

Veel mensen denken bij de materiaalsoorten van kozijnen direct aan kunststof, aluminium en hout, maar kozijnen kunnen ook van staal gemaakt worden. Stalen kozijnen zien er niet alleen stoer en tegelijkertijd elegant uit, maar hebben ook een lange levensduur.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

De huidige kozijnen vervangen door hoogwaardige stalen kozijnen

Zijn uw huidige kozijnen aan vervanging toe en twijfelt u over de aanschaf van stalen kozijnen? Dan is het goed om te weten dat het aanschaffen van stalen kozijnen enkele voordelen met zich meebrengt. Het eerste voordeel van deze kozijnen, is het feit dat staal erg sterk is. Zelfs de grootste en zwaarste ramen kunnen met een kleine hoeveelheid staal prima gedragen worden. Wilt u dunne kozijnen aanschaffen voor uw ramen, dan is dit bij de stalen kozijnen dus gewoon mogelijk.

Een ander voordeel van staal, is het feit dat deze materiaalsoort erg onderhoudsarm is. U hoeft de kozijnen nauwelijks te onderhouden, maar door de stevigheid van de materiaalsoort gaat staal wel lang mee.

Tot slot biedt staal een goede isolatie. Voorheen lieten stalen kozijnen veel warmte door, maar tegenwoordig worden de kozijnen van verschillende soorten isolatiemateriaal voorzien. Dit betekent dat u geen warmte meer verliest door de kozijnen, voor een lagere energierekening.

stalen kozijnen vervangen

Stalen kozijnen laten vervangen: de totale kosten

De prijs van stalen kozijnen is duurder dan aluminium kozijnen, kunststof kozijnen en houten kozijnen. Dit komt omdat staal een duurdere materiaalsoort is, waardoor  u iets meer moet investeren in kozijnen van staal dan bijvoorbeeld kozijnen van hout.

De gemiddelde kosten die u betaalt voor stalen kozijnen vervangen, betreffen 1.100 tot 1.200 euro per vierkante meter. Voor deze investering krijgt u hoogwaardige kozijnen van staal met HR++ glas, die door een expert geplaatst worden.

De beste manier om te achterhalen wat stalen kozijnen vervangen voor u gaat kosten, is door een offerte aan te vragen voor deze klus. Doet u dit bij diverse aanbieders van stalen kozijnen, dan kunt u de prijzen met elkaar vergelijken om de beste deal te vinden. Op deze manier betaalt u nooit te veel voor uw nieuwe kozijnen, maar krijgt u wel de beste kozijnen van het moment.

Stalen kozijnen laten vervangen of repareren: wat is het beste?

Stalen kozijnen hebben een lange levensduur, maar vroeg of laat moet u ook deze kozijnen vervangen. Heeft u uw stalen kozijnen al vele jaren en twijfelt u of het nodig is om de kozijnen volledig te vervangen? Dan raden wij u aan om een expert naar uw kozijnen te laten kijken. Soms is het repareren van de kozijnen al voldoende.

Zijn uw kozijnen te oud om gerepareerd te worden, dan kunt u er voor kiezen om de kozijnen te laten vervangen. Het repareren van oude stalen kozijnen kan redelijk prijzig zijn voor de minimale levensduur die u ervoor terugkrijgt. Om de levensduur echt goed te verlengen, kunt u beter de grotere investering doen van stalen kozijnen vervangen.

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com