Stalen kozijnen

','

'); } ?>

Stalen kozijnen

Kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. Zo kunt u ervoor kiezen om kozijnen van kunststof aan te schaffen voor uw woning of bedrijfspand, maar kunt u ook investeren in aluminium kozijnen of houten kozijnen. 

Wat veel mensen niet weten, is dat kozijnen ook van staal gemaakt kunnen worden. Twijfelt u over de aanschaf van kozijnen van staal, dan kunt u de informatie op deze pagina gebruiken om een duidelijker beeld te krijgen van deze kozijnen.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Stalen kozijnen: een korte introductie

Halverwege de jaren 60 waren stalen kozijnen erg populair, voornamelijk onder de wat rijkere mensen die exclusieve en unieke kozijnen aan wilden schaffen voor hun woning.

In deze tijd bestonden kozijnen van kunststof nog niet en werden er ook nog geen aluminium kozijnen geplaatst. Mensen hadden dus de keuze uit stalen kozijnen en houten kozijnen, waarbij de rijkere laag van de bevolking vaak de kozijnen van staal prefereerde. Niet alleen door de exclusieve uitstraling van deze kozijnen, maar ook door de levensduur van de kozijnen van staal. Waar houten kozijnen in die tijd ongeveer 10 tot 15 jaar mee gingen, bleven stalen kozijnen namelijk wel 50 jaar of langer van hoge kwaliteit.

Vandaag de dag is het plaatsen van stalen kozijnen wat minder populair geworden. Dit komt voornamelijk omdat er ook andere materiaalsoorten zijn waar u uit kunt kiezen bij het aanschaffen van nieuwe kozijnen, waaronder kunststof en aluminium. Ook gaan houten kozijnen tegenwoordig langer mee dan vroeger, waardoor deze materiaalsoort populairder is geworden.

stalen kozijnen

De voordelen van stalen kozijnen

Stalen kozijnen zijn minder populair dan vroeger, maar deze kozijnen brengen zeker enkele interessante pluspunten met zich mee. De belangrijkste voordelen van het aanschaffen van stalen kozijnen, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

Voordeel #1: het materiaal is erg sterk

Staal is een sterke materiaalsoort. Zelfs als u grote ramen heeft en smalle kozijnen aanschaft om deze ramen te dragen, gaat dit prima bij staal. De materiaalsoort is krachtig en duurzaam waardoor het gemakkelijk voor een lange tijd grote ramen kan dragen.

Voordeel #2: het materiaal is brandwerend

Een ander voordeel van stalen kozijnen, is het feit dat staal brandwerend werkt. Breekt er een brand uit, dan duurt het ongeveer 60 minuten voor het vuur door uw stalen kozijnen heen komt.

Voordeel #3: het materiaal is goed bestand tegen inbrekers

Kozijnen van hout, aluminium en kunststof zijn sterk, maar zeker niet zo sterk als kozijnen van staal. Zelfs de meest ervaren inbrekers hebben moeite om uw stalen kozijnen kapot te maken, waardoor ze woningen met deze kozijnen eerder links laten liggen.

Voordeel #4: staal is onderhoudsarm

Het enige wat u hoeft te doen om uw stalen kozijnen goed te onderhouden, is eens per jaar een natte doek of zeem met reinigingsmiddel over de kozijnen heen halen. Verder hoeft u de kozijnen niet schoon te maken, ook niet voor een zo lang mogelijke levensduur. Vergelijkt u het onderhoud van stalen kozijnen met het onderhoud van bijvoorbeeld houten kozijnen, dan bent u met kozijnen van staal beter af.

Voordeel #5: stalen kozijnen isoleren goed

Vroeger stonden stalen kozijnen bekend als de minst isolerende kozijnen. Staal geleidt warmte en dit betekent dat alle warmte van uw huis door het staal naar buiten kan gaan. Dit was vroeger in ieder geval wel zo, maar tegenwoordig zeker niet meer. De stalen kozijnen van nu worden voorzien van prima isolatie, waarbij er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van luchtkamer, koudebrugonderbreking of isolerend materiaal achter de kozijnen. Waar de kozijnen vroeger niet zo goed isoleerden, is dit tegenwoordig niet meer het geval.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!
kozijnen van staal

De uitstraling van stalen kozijnen

Staal is een vrij stoere materiaalsoort, ofwel een materiaalsoort met een stoere en robuuste uitstraling. Deze uitstraling combineert prima met een monumentaal pand, maar ook zeker met een moderne woning. Zeker als uw woning een moderne en industriële inrichting heeft, past de uitstraling van de stalen kozijnen prima bij uw huis.

De prijs van stalen kozijnen

Omdat er meer vraag is naar kozijnen van hout, kunststof en aluminium, zijn er minder partijen die stalen kozijnen aanbieden. Dit betekent simpelweg dat het aanbod van stalen kozijnen wat kleiner is, met een hogere prijs per vierkante meter tot gevolg. De gemiddelde prijs waar u vanuit moet gaan bij het aanschaffen van kozijnen van staal, is een prijs van 1100 tot 1200 euro per vierkante meter. Voor deze (vrij hoge) prijs krijgt u stalen kozijnen met HR++ glas, inclusief de montage van het kozijn.

Let op: bovenstaande prijs is een richtprijs. De prijs die u uiteindelijk moet betalen voor uw stalen kozijnen, is afhankelijk van de aanbieder van de kozijnen en de specificaties van de kozijnen. Ook is de prijs afhankelijk van eventuele montagekosten die u extra betaalt voor het monteren van de kozijnen. Sommige aanbieders rekenen geen montagekosten, terwijl andere aanbieders wel extra kosten rekenen voor het monteren van de kozijnen.

De beste deal vinden voor uw kozijnen

Stalen kozijnen zijn niet goedkoop. Om ervoor te zorgen dat u niet onnodig te veel geld uitgeeft aan uw nieuwe kozijnen, raden wij u aan om de stalen kozijnen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken.

De beste manier om dit te doen, is door offertes aan te vragen bij diverse aanbieders. Vul hierbij niet zomaar wat willekeurige getallen in, maar ga uit van uw persoonlijke situatie. Heeft u diverse offertes ontvangen, dan kunt u de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

Check de prijs van de verschillende aanbieders en controleer wat je voor deze prijs krijgt (wat voor kozijnen, met of zonder montage, wat voor glas, et cetera). Neemt u hier even de tijd voor, dan houdt u alleen de allerbeste en goedkoopste aanbieders van stalen kozijnen over. Met één van deze aanbieders kunt u in zee gaan voor de beste deal op het gebied van kozijnen van stevig staal.

Klik op de button hieronder om gelijk 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio te vergelijken!

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com