','

'); } ?>

Subsidies kozijnen in 2017

U wilt nieuwe kozijnen kopen voor de bouw of renovatie van uw huis. Maar kunnen wij in Nederland nog rekenen op subsidies van de overheid hiervoor?

De overheid bouwt steeds meer subsidies af. Van alle financiële tegemoetkomingen die er vroeger voor verbouwingen waren is bijna niets meer over. Door een grote concurrentiestrijd onder de kozijnen aanbieders zijn de prijzen enorm verscherpt. De kostprijs voor kozijnen is hierdoor verminderd. Het verdwijnen van deze subsidies is dus enerzijds een groot nadeel, maar heeft dus ook zijn voordelen meegebracht.

Subsidies voor duurzame isolatie van uw huis

Maar er is door de overheid veel geld begroot voor duurzame materialen. De overheid stimuleert het duurzaam maken van uw huis. Hierdoor bestaan er nog wel subsidies voor bijvoorbeeld dubbel glas.

Enkele weetjes

  • Er is extra subsidie beschikbaar voor huizen met een verbeterd energielabel (de zogeheten ‘labelsprong’).
  • Sinds 2013 is er al een verlaagd btw-tarief gaande (21% naar 6%). Het verlaagde btw tarief geldt alleen voor arbeidswerkzaamheden van renovatie en verbouwingen in en rond het huis. Twee voorwaarden zijn:
  • Uw huis moet ouder dan 2 jaar zijn.
  • Daarnaast moet de verduurzaming voldoen aan de RC waarden aan de eisen van het bouwbesluit.
  • Lokale subsidies. U bent hiervoor afhankelijk van uw gemeente. Deze gemeente bepaalt de hoogte en voorwaarden van de subsidie. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw gemeente.

Wooneigenaar of bij de VvE aangesloten?

Als wooneigenaar of als u aangesloten bent bij de VvE is het mogelijk om gebruik te maken van een nieuwe subsidie die eindigt op 31 december 2018. De overheid maakt ruim 60 miljoen euro beschikbaar voor energiebesparende maatregelen. De eis hiervoor is dat u minimaal 2 soorten isolatie moet toepassen om in aanmerking te komen. De subsidie zorgt ervoor dat u zo’n 20% van de isolatiekosten terug kunt krijgen. Vind u dubbel glas niet voldoende en denkt u aan driedubbel glas? Hiervoor kunt u nog extra subsidie krijgen. Via het eLoket kunt u een aanvraag indienen.

Genoeg informatie over subsidies en wilt u direct beginnen met het vergelijken van tot wel zes offertes van kozijnen zetters uit uw eigen regio?

vergelijk offertes kozijnen

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com