','

'); } ?>

Welk kozijn past bij uw interieur?

Uitstraling van de kozijnen is bij de aanschaf een belangrijk aandachtspunt. Passen de kozijnen bij uw interieur? Kozijnen hebben ieder hun eigen uitstraling. Zo heeft hout het kenmerk te zorgen voor een warme uitstraling en zijn kunststof kozijnen juist moderner.

Hout

Veel mensen vinden kunststof kozijnen en aluminium kozijnen wat kil ogen, ook als deze kozijnen voorzien zijn van een natuurlijk ogende houtlook. Omdat hout een natuurlijke materiaalsoort is, ziet een houten kozijn er standaard wat warmer uit dan een kozijn van ander materiaal. Hout is namelijk een natuurproduct en ieder kozijn beschikt over een specifiek houtnerfpatroon.

Hardhout

Ook hardhout heeft een warme uitstraling. Door hardhout aan de buitenkant van uw huis te plaatsen, krijgt het een warmere uitstraling dan wanneer u gebruik maakt van kunststof of staal.

Vergelijk nu tot wel 6 offertes van kozijnenzetters uit uw eigen regio!

Staal

Staal is een vrij stoere materiaalsoort, ofwel een materiaalsoort met een stoere en robuuste uitstraling. Deze uitstraling combineert prima met een monumentaal pand, maar ook zeker met een moderne woning. Zeker als uw woning een moderne en industriële inrichting heeft, past de uitstraling van de stalen kozijnen prima bij uw huis. Ook is het een exclusieve materiaalsoort door zijn hoge prijs.

Aluminium

Kozijnen vervaardigt uit aluminium zijn elegant, glad en vormen een prachtige aanvulling op elke moderne inrichting. Er is een heel pakket aan kleur waaruit u kunt kiezen. Een groot voordeel hierbij is dat u niet meer hoeft te verven. Daarnaast zijn de kozijnen in verschillende structuren te vinden. Zo heeft u de keuze uit houtstructuur, metallic structuren en lakanodisatie. Op deze manier heeft u keuze uit een variatie aan producten, van dof, naar glans en metaaltinten en kunt u het op deze manier passend maken voor uw interieur.

Kunststof

Kunststof kozijnen zijn er in verschillende kleuren, diktes en modellen zodat er altijd een keuze is die bij u en uw huis past. Bent u nu niet zo’n groot fan van het uiterlijk van kunststof kozijnen, maar wilt u wel kozijnen van kunststof, omdat hier veel andere voordelen aanzitten? Gelukkig zijn er ook speciale kunststof kozijnen die erg op houten kozijnen lijken. Doordat in de kozijnen de houtnerf verwerkt zit hebben deze kozijnen het gezellige en warme uiterlijk van houten kozijnen. Op die manier heeft u de voordelen van kunststof, maar het uiterlijk van hout. Wat hier heel mooi aan is is dat er, naast de bovengenoemde voordelen, ook geen bomen voor omgehakt hoeven te worden. Dit scheelt uiteraard in de kosten, maar dat is niet het enige. Ook het milieu is hier een handje mee geholpen en dat is uiteraard ook niet onbelangrijk!

Kozijnen kunnen dus bijdragen aan de uitstraling van uw interieur op hun eigen manier. Heeft u uw keus kunnen maken of wilt u de verschillende kosten zien? Begin direct met het vergelijken van tot wel zes offertes van kozijnen zetters uit uw eigen regio!

vergelijk offertes kozijnen

Vragen of hulp nodig?

Joram Vromans
Kozijnen Expert
info@kozijnengids.com